Социалните медии стават все по-голяма част от ежедневието ни. Всеки

...
Социалните медии стават все по-голяма част от ежедневието ни. Всеки
Коментари Харесай

Как ни вредят социалните медии

Социалните медии стават все по-голяма част от всекидневието ни. Всеки от нас употребява най-малко една такава и постоянно си превъртаме в нея без даже да го осъзнаваме. До огромна част използването на обществени мрежи се случва на автопилот, с цел да утоли жаждата ни за нещо забавно и бързо. Често вманиачаването по мрежите се съпоставя с пристрастяване, тъй като признаците са същите -  не можем да се отделим, изпиваме потребност са сме в час със ставащото, нервничим при неналичието на телефон или мислим по какъв начин ще публикуваме нещо, когато имаме опция.

Ефектите не стопират единствено дотук. Ето до какво може да докара тяхната несъразмерна приложимост.

Кои са най-големите лъжци в обществените мрежи?

Ниско самочувствие

Трябва да сме наясно, че не всичко, което виждаме е истина. Перфектните дами с дълги крайници, съвършена кожа и коса, скъпите почивки, яхти и коли – всичко може да се пресъздаде и да се имитира. Фотошопът и компютърната графика също не са безизвестни на множеството хората в пространството.
Никога не споделяйте тези 11 неща в обществените медии
Според статистика от 2 април 2021 година на Браян Дийн, Съд на Европейските общности експерт в Backlinko, (чиито клиенти са Disney, Forbes, IBM, Amazon) 3,96 благ...
Прочети повече
Виждайки това и сравнявайки го всеки ден с нашия живот, не въздейства градивно върху душeвността ни и ни кара да се усещаме тъжни и малоценни. Много хора стартират да харчат повече, с цел да се снабдят с сходен начин на живот, който не могат да си разрешат, тъй като другояче усещат, че изпускат от живота.

Ето за кои хора обществените мрежи са най-опасни

Открийте своите полезности и цели и не позволявайте на повърхностните неща да ръководят съзнанието и живота ви. Изградете признателност за всичко, което имате, тъй като имате повече от доста хора на земята. Центрирайте себе си и силата си в своя изгода за израстване и рационализиране, а не в гоненето на изкуствения блян.  

Проблеми със съня

Ако ги нямаше мобилните телефони несъмнено всички щяха да си лягат в 8 вечерта. Тъй като ги има ние стоим да ранни зори, разглеждайки фотоси или участвайки в някоя полемика. Светлината от екрана напряга очите и нервната система, концентрацията води до отмалялост и напрежение, само че и в същото време до превъзбуда. За това колкото и да сме изтощени, не можем да заспим незабавно откакто пуснем телефона.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР