Социални медии и интернет платформи, ще напомнят на своите потребители

...
Социални медии и интернет платформи, ще напомнят на своите потребители
Коментари Харесай

Социални платформи предлагат стикери и бутони за избирателна активност

Социални медии и интернет платформи, ще припомнят на своите консуматори да гласоподават на европейските избори, заяви Европейският парламент.

 © БГНЕС
Facebook ще задейства бутон " Аз гласувах " в изборния ден, с цел да могат гласоподавателите да оповестяват на приятелите си, че са упражнили правото си на глас и по този начин да ги стимулират за присъединяване.

Instagram дава специфични стикери, които водят към уеб страницата на Европейския парламент за изборите, а потребителите на Snapchat ще получат видео обръщение от Team Europe, което им припомня да гласоподават. Туитър е добавил емотикони с напомняща камбанка към най-популярните предизборни хаштагове #EUelections2019 и #thistimeimvoting на разнообразни езици.

Големи европейски компании също са в партньорство с Европейския парламент за повишение на изборната интензивност. Компанията Lime, която предлага електрически скутери и колела за споделено напредване дава гратис на клиентите си своите услуги за отиване до изборни секции в Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Гърция, Полша, Португалия, Испания и Швеция. А немският авиопревозвач " Луфтханза " изписа апела Say yes to Europe (Кажете Да на Европа) на един от своите самолети, извършващ вътрешноевропейски полети.

Днес избори за европейски парламент се организират в Чехия и Ирландия. Утре гласуването в Чехия продължава и ще има избори в Латвия, Малта и Словакия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР