Социални и стартиращи предприятия ще могат да получават микрокредити при

...
Социални и стартиращи предприятия ще могат да получават микрокредити при
Коментари Харесай

Фондът на фондовете ще гарантира кредити за социални и стартиращи предприятия

Социални и започващи предприятия ще могат да получават микрокредити при облекчени условия, обезпечени от Фонда на фондовете (ФнФ), оповестиха от Фонда.

Избраният посредством социална поръчка медиатор - "УниКредит Булбанк ", ще отпуска заеми до 50 000 евро или тяхната равноценност в левове с оптимален период 120 месеца. Средствата ще могат да се употребяват за капиталово и оборотно финансиране.

Фондът на фондовете подписа контракт за нови 35.6 млн.лв. за започващи компании и ускорение

Кредитната институция е сключила с ФнФ съглашение за гаранции на стойност 5 млн. лева Очаква се въз основата на гаранционното покритие банката да отпусне микрокредити със лични средства на обща стойност 25 млн. лева Гаранцията от ФнФ покрива 80 на 100 от кредитния риск на банката по всеки самостоятелен микрокредит до постигане на таван на загубите от 25 на 100 по обезпечения портфейл.

Чрез финансовия инструмент "Портфейлна гаранция с таван на загубите за микрокредитиране " ФнФ ще улесни достъпа до финансиране на започващи и на обществени предприятия, които мъчно получават заеми от банките, показват от Фонда.

Причина е високият им рисков профил - липса на финансова история, неподходяща кредитна история, незадоволителни доходи и опция за поръчителство или други отрицателни фактори. С такива заеми могат да осъществят своите бизнес хрумвания също бизнесмени от уязвими групи като хора с увреждания, безработни повече от шест месеца и младежи до 29-годишна възраст.

Заемите ще се отпускат при облекчени условия - по-нисък лихвен %, по-малки условия за обезпечения, опция за гратисен интервал.

Финансовият инструмент "Портфейлна гаранция с таван на загубите за микрокредитиране " е следващият артикул на ФнФ, обезпечен със средства от Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " 2014-2020, съфинансирана от Европейския обществен фонд и Инициативата за младежка претовареност, се припомня в прессъобщението. Той ще се извършва наред с настоящите и сега финансови принадлежности за микрокредити със шерване на риска, отпускани от Първа капиталова банка, "Микрофонд " АД и "Сискредит " АД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР