Социалната пазарна фондация (SMF) призова министрите да бъдат откровени относно

...
Социалната пазарна фондация (SMF) призова министрите да бъдат откровени относно
Коментари Харесай

"Ивнинг Стандард": След Брекзит може да се увеличи нелегалната миграция

Социалната пазарна фондация (SMF) прикани министрите да бъдат откровени по отношение на "сложността и непредвидените последствия " от имиграционната политика.

На брифинг фондацията прегледа историческите образци и дефинира четири урока за политиците през днешния ден. Докладът демонстрира, че по-големи ограничавания на "добре откритите съществуващи имиграционни потоци " може да доведат до: увеличение на непрекъснатото законно имигрантско население; увеличение на броя на противозаконните имигранти; и увеличение на "престоя " на противозаконните имигранти.

Все по-осезаемото нелегално имигрантско население, съпроводено от засилено антиимиграционни ограничения, може да докара до по-голяма социална угриженост по отношение на имиграцията, даже в случай че общият имигрантски поток понижава, прибавя вестникът.

Съветът упорства държавното управление "да инжектира доза почтен натурализъм, изяснявайки сложността и непредвидените последствия от имиграционната политика, за контрола, който има, само че и за практическите ограничавания на този надзор ".

Джонатан Томас, откривател по въпросите на миграцията на SMF и създател на отчета, сподели: „ Историята допуска, че хората, които чакат да се приключи свободното придвижване, може да бъдат разочаровани.

"Нелегалната имиграция не е била водеща тематика в английския спор през последните години, само че прецедентите допускат, че тя скоро може да застане отпред на политическия дневен ред. "

Той добави: „ Хората, които желаят да сложат завършек на свободното придвижване, би трябвало да бъдат почтени с гласоподавателите по отношение на опцията това да сътвори обилни нови провокации, свързани с противозаконната имиграция.

"А хората, които поддържат демократичния метод към имиграцията, би трябвало да се ангажират градивно с изцяло законния мироглед, че противозаконната имиграция е проблем, който политиците би трябвало да решат. "

През декември министрите разкриха проекти за огромната смяна в имиграционната система на Обединеното кралство за повече от 40 години. Според предложенията, обрисувани в дълго чаканата Бяла книга, ще бъде основан механизъм за краткотрайна претовареност, годишната горна граница за квалифицирани работни визи ще бъде отстранена и работодателите, които желаят да спонсорират задгранични чиновници, към този момент няма да бъдат задължени да правят "проверка за локални претенденти за работа “.

Длъжностни лица упорстват, че не е допустимо да се дефинира тъкмо броят на хората в страната, които обитават нелегално. През 2017 година някогашен началник по въпросите на имиграцията твърди, че тази цифра евентуално ще надвиши един милион.

Преди 14 години оценката на Службата за вътрешни работи преброи противозаконното мигрантско население, живеещо в Обединеното кралство през 2001 година, на към 430 000 души.

Говорителят на вътрешното министерство съобщи: „ Бъдещата имиграционна система ще подсигурява, че Обединеното кралство може да продължи да притегля надарените хора, от които се нуждаем, като в това време отстрани свободното придвижване. „ За първи път от едно потомство ще имаме цялостен надзор над нашата имиграционна система. "Миграционният надзор има добре открити процедури за въздържане и справяне с противозаконната имиграция и противозаконната работа и това няма да се промени, откакто Обединеното кралство напусне Европейския съюз. "

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР