Социалната мрежа X, известна доскоро като Twitter, ще премахне функцията,

...
Социалната мрежа X, известна доскоро като Twitter, ще премахне функцията,
Коментари Харесай

Платформата X премахва възможността за блокиране на акаунти

Социалната мрежа " X ", известна до неотдавна като Twitter, ще отстрани функционалността, която разрешава на потребителите да блокират други сметки, съобщи притежателят на компанията Илон Мъск, заяви " TVP World ".

Функцията за блокиране разрешава на потребителите да лимитират избрани сметки да се свързват с тях, да виждат изявленията им или да ги следват.

" Блокирането ще бъде изтрито като " функционалност ", с изключение на за директните известия ", разгласи Мъск в обява в платформата.

Той съобщи, че X ще резервира функционалността за изключване на звука, която защищава потребителя от виждане на избрани сметки, само че за разлика от блокирането не предизвестява другия акаунт за това деяние.

Милиардерът се разказва като бранител на свободата на словото, само че някои критици настояват, че методът му е безконтролен. Откакто той пое ръководството на платформата, откривателите откриха увеличение на речта на омразата и антисемитското наличие в нея, а някои държавни управления упрекнаха компанията, че не прави задоволително, с цел да модерира наличието си.

Премахването или ограничението на функционалността за блокиране може да докара до спор на X с насоките, включени в App Store на Apple и Гугъл Play на Alphabet.

От Apple настояват, че приложенията със наличие, генерирано от потребителите, би трябвало да имат опция да блокират злоупотребяващи сметки. От Гугъл Play Store показват, че приложенията би трябвало да дават вътрешна система за блокиране на генерирано от потребителите наличие и на самите консуматори.

В отговор на обява от активистката за битка с издевателството Моника Люински, която прикани X да резервира " сериозния инструмент за обезпечаване на сигурността на хората онлайн ", основният изпълнителен шеф Линда Якарино отбрани хода на Мъск.

" Безопасността на нашите консуматори в X е приоритет номер едно. И ние построяваме нещо по-добро от настоящето положение на платформата ", написа Якарино.

Компанията съобщи, че Мъск ще управлява продуктовите и инженерните екипи, а Якарино ще управлява всички останали чиновници, в това число в правния и комерсиалния отдели. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР