Социалната мрежа все по-често е критикувана за безотговорното отношение към

...
Социалната мрежа все по-често е критикувана за безотговорното отношение към
Коментари Харесай

Акционерите на Facebook не успяха да свалят Марк Зукърбърг

Социалната мрежа все по-често е подложена на критика за безотговорното отношение към данните на потребителите и за разпространението на токсично наличие. Критиците на Фейсбук настояват, че най-хубавият метод за започване на възобновяване е замяната на ръководителя на борда на шефовете. Но Марк Зукърбърг напълно не има намерение да се отхвърля от властта .

Годишното събрания на акционерите завърши без изненади. Въпреки рецензиите, създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг запази поста на началник на компанията и резервира цялостната власт над нея.

Business Insider заяви, че част от акционерите е потърсила от Зукърбърг отговорност за разпространяването на дезинформация и токсично наличие в обществената мрежа. Критиците го приканиха да напусне поста началник на борда на шефовете и да се откаже от контролния пакет акции.

34 годишният милиардер отхвърли всички обвинявания. Той съобщи, че обществените проблеми като регулирането на политическата пропаганда и неприкосновеността на персоналния живот, би трябвало да се вземат решение от държавното управление, а не от част от акционерите на една комерсиална компания.

Опитите на тази група акционери да убедят другите ръководители на Фейсбук да смъкват Зукърбърг не срещнаха схващане. Отклонен бе и листата с осем оферти, които трябваше да лимитират властта на борда на шефовете. Това напълно не е ненадейно, тъй като благодарения на контролния пакет акции Зук има най-вече гласове на събранието.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР