Социалната мрежа Туитър e премахнала няколко хиляди акаунта, свързани с

...
Социалната мрежа Туитър e премахнала няколко хиляди акаунта, свързани с
Коментари Харесай

Туитър премахна хиляди акаунти, бълвали фалшиви новини

Социалната мрежа Туитър e премахнала няколко хиляди акаунта, свързани с непознати страни, поради разпространение на подправени информации, съобщи Франс прес като се базира на публично известие на обществената мрежа.

Заличените сметки са от Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Египет, Испания и Еквадор. Миналия месец Туитър отстрани и 200 хиляди китайски акаунта. От заличените сметки от ОАЕ, 4258 са били подправени и са разпространявали погрешни информации за войната в Йемен, а 267 са били взаимни египетско-емирски сметки, забъркани в акция за дезинформация, ориентирана против Катар и други страни, да вземем за пример Иран, съобщи Българска телеграфна агенция. Тези взаимни сметки са били основани и ръководени от софтуерната компания Дот Дев, основана в Египет и Обединените арабски емирства. През тях са популяризирани и послания в поддръжка на саудитското държавно управление.
Заличените саудитски сметки са шест и са били свързани със саудитски държавни медии, само че се представяли като самостоятелни журналистически органи, които разпространявали известия, представящи саудитското държавно управление в удобна светлина. Закрит е акаунтът на Сауд ал Кахтани, някогашен консултант на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.
Премахнатите испански сметки са били 259 подправени акаунта на Народната партия. В Еквадор са закрити 1019 акаунта, свързани с ръководещата политическа коалиция, които са се фокусирали върху проблеми, свързани с еквадорските закони за свободата на словото, държавната и софтуерната цензура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР