Социалната мрежа ще инвестира 300 милиона долараFacebook ще продължи да

...
Социалната мрежа ще инвестира 300 милиона долараFacebook ще продължи да
Коментари Харесай

Facebook ще помага на местни новинари

Социалната мрежа ще влага 300 милиона $

Фейсбук ще продължи да се бори с подправените вести, дезинформацията и нискокачественото наличие (източник: Facebook)

Фейсбук ще влага 300 млн. $ през идващите три години в локални новинарски служби в международен мащаб, откакто компанията дълго бе подложена на критика по отношение на ролята си за съсипването на новинарския бизнес по света.
още по тематиката
Инвестицията планува доста разширение на проекта за подкрепяне на новинарските компании в Съединени американски щати и чужбина за основаване и поддържане на жизнеспособни бизнес-модели за оцеляване, оповестиха през днешния ден от Фейсбук.

За разлика от предходните вложения на компанията в новинарския бизнес, настоящето начинание се отличава с това, че не е обвързвано с артикули на Фейсбук. По-ранните вложения в новинарския бизнес насърчаваха издателите да разчитат на даването на продуктите си през Фейсбук, което в последна сметка навреди на доста новинарски организации, когато тактиките на обществената мрежа се трансформираха.

Фейсбук ще продължи да се борим с подправените вести, дезинформацията и нискокачествените вести, съобщи вицепрезидентът на компанията по световни новинарски партньорства Кембъл Браун, представен от Ройтерс. По неговите думи, Фейсбук има опция и отговорност да помогне на локалните осведомителни организации да се развиват и разрастват.

Първият кръг от вложения в Съединени американски щати ще помогне за разрастване на ресурсите за локални репортажи, в проучването на това по какъв начин технологиите могат да се употребяват за възстановяване на събирането на вести и основаване на нови артикули, за набиране на „ стажант-журналисти от общността “ и включването им в локалните новинарски служби.

Инициативата ще подкрепи също финансирането на стратегия за включване на 1000 публицисти в локални новинарски секции в продължение на пет години. Сред получателите на вложения са Център Пулицър, Репортаж за Америка, Фонд за локално трансформиране на локалните вести Найт-Ленфест, Местна медийна асоциация и Местен медиен консорциум, Проект за американска публицистика и Проект за вести на общността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР