Социалната мрежа Пинтрест ще започне по-силно отколкото се очакваше с

...
Социалната мрежа Пинтрест ще започне по-силно отколкото се очакваше с
Коментари Харесай

Социалната мрежа Пинтрест струва 12.7 милиарда долара

Социалната мрежа Пинтрест ще стартира по-силно в сравнение с се очакваше с продажбите на своите акции, написа Евронюз. Това е сигнал, че вложителите желаят да влагат парите си в интернет компании, считат анализатори.

Акциите на Пинтрест ще се появят на борсата в Ню Йорк в четвъртък и пазарната оценка на компанията ще е 12.7 милиарда $.

Високата оценка демонстрира какво желае пазара, откакто сходната на Убер таксиметрова услуга Лифт събра доста по-малко пари, в сравнение с очакваше, когато се появи на борсата неотдавна.

Пинтрест е обществена мрежа, в която хората резервират хрумвания за модели облекла, интериорен дизайн, украса и даже предписания за готвене.

Тя е от фирмите, които провокират огромни съмнения в играчите на тържищата. От една страна вложителите не желаят да изтърван шанса да купят акции от компания, която е почнала от нулата и е набрала милиони клиенти и консуматори. От друга страна икономическият модел на компании като Пинтрест е толкоз нов, че се дефинира като необоснован и доста вложители се опасяват да вложат пари, без явен модел на доходи и облаги.

Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР