Социалната мрежа Instagram вече няма да приема снимки от раждането

...
Социалната мрежа Instagram вече няма да приема снимки от раждането
Коментари Харесай

В Instagram вече ще допускат снимки на голи женски гърди и полови органи, но с едно важно условие

Социалната мрежа Instagram към този момент няма да приема фотоси от раждането като порнография. В частност става дума за заключване на профила на австралийката Селена Роласън, която разгласява фотоси на новородени и майките им, а също по този начин снима и процеса на разждане на дете. Първоначално администрацията на обществената мрежа видя такива фотоси като порнография, предадоха локалните медии.

Селена Роласън взе участие в снимането на раждания по поръчка от 2011 година Част от работата си, фотографката разгласява на своята страница в Instagram. Но там фотосите се смятат за порно. Алгоритъмът блокира материали, в които се виждат женски гърди и гениталии. Въпреки обстоятелството, че профилът на Селена не е най-известната и тя има единствено към 10 000 почитатели, историята влезе в медиите.

Жената съобщи, че не може да популяризира фотосите, без да се опасява, че ще бъдат блокирани. Въпреки това, някои фотоси с плачещи бебета също бяха блокирани. В резултат на това администрацията на обществената мрежа реши да разреши публикуването на такива материали в Instagram.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР