Социалната мрежа Instagram блокира страниците, на които се е появявал

...
Социалната мрежа Instagram блокира страниците, на които се е появявал
Коментари Харесай

Instagram блокира страниците, на които се е появявал Рамзан Кадиров

Социалната мрежа Instagram блокира страниците, на които се е появявал чеченския президент Рамзан Кадиров. Директор на локална телевизия твърди, че шефът на Чечения няма нищо общо с блокираните сметки.
В допълнение към изтриването на акаунта на самия Кадиров, обществената мрежа затвори достъпа до няколко страници едновременно, на които са се появявали изявления от негово име.
Според РИА Новости компанията Фейсбук, която е притежател на Instagram, изяснява решението си с обстоятелството, че работи в границите на американското законодателство за наказания и непрестанно подхваща ограничения за осъществяване на отговорностите си за вземане предвид със законите.
Достъпът до страниците на депутата от Държавната дума Адам Делимханов, ръководителят на чеченския парламент Магомед Даудов и вицепремиера на държавното управление на Чечения Абузайд Висмурадов също беше затворен. Длъжностните лица са най-близките съратници на Рамзан Кадиров.
Самият Кадиров в никакъв случай не е наричал блокираните през днешния ден страници негови. Директорът на ЧГТРК „ Грозный “ Ахмед Дудаев съобщи пред BBC, че страниците, които бяха затворени през днешния ден, не принадлежат и в никакъв случай не са принадлежали на Рамзан Кадиров.
Според шефа на чеченската телевизия акаунтът kadyrov_95, който е подписан от съвсем 3 милиона души, е благосъстоятелност на фондация " Ахмат Кадиров " и няма нищо общо с ръководителя на Чечня. " Тази страница е благосъстоятелност на фондацията. На уеб страницата им е посочен този акаунт. От името на тази фондация изпратиха заявление за утвърждение - синя отметка. Популяризираха тази страница за своя сметка ", споделя Дудаев.
Вторият от затворените сметки, za_kadyrov_95, който имаше близо 600 хиляди клиенти, съгласно Дудаев, е управителен от чиновник на ЧТТРК на име Ламберт. " Всички филми с присъединяване на главата на Чечня се стичат към нашия канал. За нашите основни редактори, по-специално за онлайн редактора Ламберт, не беше мъчно да качат тези видеоклипове и да поддържат страницата. Той [служителят] в този момент се е заразил с ковид и седи у дома ", сподели Дудаев пред BBC.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР