Социалната мрежа Фейсбук умишлено е нарушила законите за конкуренция и

...
Социалната мрежа Фейсбук умишлено е нарушила законите за конкуренция и
Коментари Харесай

Великобритания: От Фейсбук действат като дигитални гангстери

Социалната мрежа " Facebook " съзнателно е нарушила законите за конкуренция и отбрана на персоналните данни . Платформата би трябвало незабавно да стартира да работи под открита от закона регулация.

Това се споделя в разрушителен отчет на английския парламент , в който компанията и нейните ръководители се жигосват като " цифрови гангстери " , написа " Гардиън ".
 Cambridge Analytica внесе документи за банкрут в Съединени американски щати
Cambridge Analytica внесе документи за банкрут в Съединени американски щати

Активите на компанията са в размер на 100 000 - 500 000 $

Комисията по цифровизация, просвета, медии и спорт разгласява окончателния си отчет след 18-месечно следствие на американския софтуерен колос за дезинформация и разпространяване на подправени вести. В отчета се споделя, че платформата " Facebook " целеустремено е попречила следствието и не е съумяла да спре опити на Русия за манипулиране на изборите.

" На компании като " Facebook " не би трябвало да се разрешава да се държат като " цифрови гангстери " в онлайн света, които считат, че са над закона ", се акцентира в отчета.

" Демокрацията е под риск от злонамерено и безмилостно атакуване на жители с дезинформация и персонализирани " тъмни реклами " от неустановени източници, осъществявано през огромните обществени платформи, които използваме ежедневно ", предизвестява ръководителят на комисията Деймиън Колинс.
 От Cambridge Analytica са пресирали вота на избрани групи гласоподаватели през 2016
От Cambridge Analytica са пресирали вота на избрани групи гласоподаватели през 2016

Стив Банън е наел компанията…

Съоснователят и изпълнителен шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг е упрекнат в пренебрежение към Народното събрание след отвод на три обособени претенции да даде доказателства. Вместо това е изпратил чиновници, които не са съумели да отговорят на въпросите на комисията.

Предупреждава се, че английският избирателен кодекс е несъответствуващ за задачата си и е уязвим пред интервенция от непознати враждебни артисти , в това число сътрудници на съветското държавно управление, които се пробват да дискредитират демокрацията.

В отчета от 108 страници също по този начин се приканва английското държавно управление да стартира без значение следствие за " непознато въздействие, дезинформация, финансиране, изборна операция и шерване на данни " на референдума за самостоятелност в Шотландия през 2014 година, на референдума за Европейски Съюз през 2016 година и на парламентарните избори през 2017 година
 Ексшефът на Cambridge Analytica излъга, разгласи професорът в центъра на абсурда с „ Фейсбук”
Ексшефът на Cambridge Analytica излъга, разгласи професорът в центъра на абсурда с „ Facebook ”

Компанията на Коган Global Science Research е създала приложение

Лейбъристите бързо поддържаха откритията на комисията и желаеха основаване на нов самостоятелен регулатор с огромни пълномощия и благоприятни условия за налагане на наказания.

Разследването стартира през 2017 година по отношение на разпространяването на подправена информация в обществените мрежи. То беше засилено през март на идната година след разразилия се към Cambridge Analytica скандал.

Английският вестник " Обзързвър " разкри, че компанията скрито е събирала информация за милиони консуматори на " Facebook ", която след това е продавана на политически клиенти за по-ефективно манипулиране на евентуалните гласоподаватели. Няколко седмици след разкритията компанията изпадна във банкрут.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР