Социалната мрежа Фейсбук се защити днес от обвинението на в.

...
Социалната мрежа Фейсбук се защити днес от обвинението на в.
Коментари Харесай

Фейсбук отрече да е организирал кампания срещу Сорос

Социалната мрежа Facebook се отбрани през днешния ден от обвиняването на в. "Ню Йорк таймс ", че е провела акция за оклеветяване, ориентирана и против финансиста Джордж Сорос, с цел да отклони вниманието от съветската интервенция преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи Франс прес.

"Ню Йорк таймс " неправилно внушава, че в миналото сме желали (фирмата за връзки с обществеността) "Дифайнърс " да написа или да заплаща за публикации от името на Facebook, или да популяризира подправена информация ", се споделя в изказване на Facebook.

Все отново, във вторник вечерта интернет колосът е разтрогнал контракта си с тази компания за връзки с обществеността, близка до Републиканската партия.

"Дифайнърс " в действителност е "насърчавала публицисти " да пишат за финансирането на акция против Facebook, само че "да се внушава, че (това деяние на компанията за връзки с обществеността) е антисемитска офанзива е неоправдателно и лъжливо ", прибавя обществената мрежа, ръководена от Марк Зукърбърг, самият който е от еврейски генезис.

Според дълготрайно следствие на "Ню Йорк таймс ", Фeйсбук е поискала от "Дифайнърс " да води акция за дискредитиране на критици на обществената мрежа, като се внушава и съгласуваност сред тях и Джордж Сорос.

Милиардерът е един най-недолюбваните от популистките водачи по света, показва Агенция Франс Прес. Наскоро той беше взет на мушка от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Американското издание упреква Зукърбърг и втория по сан човек след него във Facebook - Шерил Сандбърг, че са пренебрегнали "предупредителните знаци " за опити за съветска интервенция в американските избори.

"Неколкократно признахме обществено, в това число пред Конгреса, че сме били прекомерно мудни в установяването на съветска интервенция във Facebook ", се акцентира в отговора на обществената мрежа, разтърсена през последните месеци от поредност от кавги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР