Социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще създаде независим орган, който

...
Социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще създаде независим орган, който
Коментари Харесай

Фейсбук с нови мерки срещу неподходящото съдържание

Социалната мрежа Facebook разгласи, че ще сътвори самостоятелен орган, който да приема позвънявания, свързани с неуместно наличие. " Стигнах до заключението, че не би трябвало да взимаме толкоз доста решения по отношение на свободното изложение и сигурност сами ", показа основателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг на специфичен брифинг, съобщи БГНЕС.

Независимият орган ще се задейства през идната година и ще бъде в ролята на " арбитър " за наличието във Facebook. " Напредвахме в това да спрем омразата, заяждането и терористични закани към нашата мрежа ", добави Зукърбърг. " Всичко е въпрос на намиране на верния баланс сред това да дадеш естрада за изложение на хората и да осигуриш на потребителите сигурност ", сподели още той.

Според него проблемите идват и от това, че хората са склонни към по-сензационно наличие, което, съгласно Зукърбърг, не са " здравословни за цивилизования метод на изложение ". " Наблюдаваме сходно нещо в новините по кабелните малките екрани и по таблоидите ", съобщи той.

Относно заяждането, то крие по-особени проблеми за Facebook, защото може да бъде субективно – задявка в поста може да бъде възприета по-погрешен метод, а точно като език на омразата. " Все по-често съумяваме да осезаем наличие, в което участва езика на омразата, преди някой да го рапортува, в частност насилието и изображенията в обществената мрежа ", споделиха от Facebook. " Все още обаче има места, в които би трябвало да свършим много работа ", признаха от мрежата.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР