Социалната мрежа Фейсбук измести много от традиционните канали за реклама

...
Социалната мрежа Фейсбук измести много от традиционните канали за реклама
Коментари Харесай

12 съвета за успешна реклама във Фейсбук

Социалната мрежа Facebook измести доста от обичайните канали за реклама с помощта на редица свои преимущества – опция за по-точно таргетиране на рекламата, по-ниска цена за обсег и кликове, атрактивност и интерактивност с потребителите, което покачва тяхната преданост към марките. Това са единствено част от качествата на мрежата, които я вършат отличен инструмент за онлайн реклама и милиони артикули всеки ден се възползват от нея. Самата реклама във Facebook обаче не подсигурява облаги, тъй като наред с преимуществата, съществуват и тънкости, от които зависи триумфът на всяка една рекламна акция. Маркетинг експертите от Beshared споделят своите препоръки за сполучлива реклама във фейсбук:

Бъдете прецизни във визията на фейсбук страницата

Опаковката продава, а корицата и профилната фотография са опаковката на всяка фейсбук страница. И до момента в който за книгата споделят да не съдим по корицата, то за качествата на една марка постоянно можем да съдим по корицата на фейсбук страницата. Тя би трябвало да е атрактивна, да показва продукта/марката в най-хубавата светлина и ясно и малко да споделя на целевите потребителите за какво си заслужава да харесват и наблюдават страницата.

Създаването на такива корици не е лесна работа и не е за дилетанти, защото би трябвало да се преценяват размери, цветове, наличие и обръщение. Когато употребявате реклама за привличане на нови почитатели на своята страница, корицата е образният детайл, който би трябвало да свърши тази задача. Ако тя не е задоволително привлекателна и информативна, парите за реклама ще отидат напразно.

Освен това не е задоволително да създадете една добра корица и да зачеркнете тази точка от листа си със задания. Поне един път месечно е хубаво да разнообразявате корицата с нов дизайн. Старайте се да бъдете разнообразни, забавни и в крайник с нещата, които се случват към вас и вашите потребителите. Нови промоции, нов артикул или най-малкото настъпването на нов сезон са единствено част от нещата, които можете да споделяте с нова корица и да бъдете постоянно настоящи за своята публика.

Създавайте качествено наличие

Потребителите харесват и наблюдават продуктовите фейсбук страници, тъй като желаят да покажат своя интерес към дадена марка, да бъдат осведомени за всичко, което се случва с нея, да научават потребни неща или да изричат своето мнение. Затова всеки админ на такава фейсбук страница е задължен да дава качествено наличие, което да обслужва ползите на почитателите.

Качественото наличие съставлява съвкупността от всички изявления, които се появяват на стената на една фейсбук страница. Те би трябвало да съдържат грамотно написан текст, да притеглят аудиторията и да подтикват към някакво деяние от нейна страна – харесване, коментар или шерване. Създаването на качествено наличие от време на време изисква часове ежедневна работа, само че резултатът си заслужава, тъй като се показва в привличане на евентуални потребителите и опазване на актуалните такива.

За да разберете какъв брой е значимо основаването на качествено наличие, ще ви дадем образец с работата в рекламна организация като Beshared, чиито експерти дават услугата фейсбук маркетинг. В нея има екипи от най-малко един маркетинг експерт и един дизайнер, които работят дружно по дадена продуктова фейсбук страница. Именно комбинацията от уменията, опита и качествата на тези експерти ражда наличие, което удовлетворява потребностите, както на потребителите, по този начин и на производителите.

Разнообразявайте ежеседмично наличието

Както споменахме, би трябвало да разнообразяваме корицата, само че освен нея. Старайте се всяка седмица да оферирате на почитателите си настоящо наличие и разнообразни атрактивни образни детайли. Това ще подсигурява интереса на потребителите, а тяхното внимание е най-важното нещо за триумф в обществената мрежа.

Специалистите от Beshared споделят, че постигането на многообразие не е по никакъв начин мъчно, стига да полагате нужните старания. За задачата в организацията постоянно се организират брейнсторминги, по време на които целият креативен екип се събира и разисква хрумвания за нашарване и възстановяване на рекламната тактика на даден клиент. Този метод работи безотказно и е потвърдил своята успеваемост във времето. Съветът на експертите е да прилагате метода и във вашата компания, като събирате всички чиновници, обвързани с работата по продукта, който рекламирате. Всяко мнение е скъпо и гениалните хрумвания могат да дойдат от най-неочакваното място.

Ако не разполагате с нужния запас за задачата, постоянно можете да се доверите на опита и уменията на експерти.

Възползвайте се от вариантите за таргетиране в мрежата

Facebook предлага едно от най-прецизните таргетирания за вашата реклама. Можете да изпращате няколко разнообразни послания до разнообразни групи от консуматори, таргетирани по пол, възраст, географско състояние, ползи и други И ще знаете, че те ще доближават постоянно до точните хора. Отделете време и определете коя е вашата целева публика, създайте съответни таргет групи, а фейсбук ще свърши останалата работа. Правилното таргетиране подсигурява, че парите и времето ви се влагат по най-хубавия вероятен метод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР