Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) съобщи, че ще започне да предлага

...
Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) съобщи, че ще започне да предлага
Коментари Харесай

"Фейсбук" ще съобщава, когато някой публикува снимка с вас

Социалната мрежа " Facebook " (Facebook) заяви, че ще стартира да предлага услуга, която ще уведомява потребителите, че някой е разгласил фотография или видео с тях, даже в случай че те не са категорично маркирани на нея. Услугата към момента няма да работи за страните от Европейския съюз и Канада, само че компанията не коментира за какво тъкмо не я предлага за тези 29 страни.

Една от главните цели на новата услуга е да не позволява кражба на идентичност - когато някой пусни вашия облик като фотография на профила, вие незабавно ще научавате за това.



За задачата ще се употребява система за различаване на лица, позната от 2010 година насам. Тя ще се основава и на стратегия за незрящи хора, въведена преди 2 години. Досега тя разпознаваше предмети и разказваше какво има на фотографията.

Потребителят, който програмата рапознае, може да впише името си на фотографията или да откаже да употребява сходно отбелязване. Ако фотографията е налична единствено за затворена група (например, вижда се единствено от " Приятели " ) съобщение за нея няма да се изпраща.

При предпочитание, потребителят на обществената мрежа може да изключи разпознаването на лицето му върху фотоси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР