Социалната мрежа Фейсбук актуализира през 2014 година своите правила за

...
Социалната мрежа Фейсбук актуализира през 2014 година своите правила за
Коментари Харесай

Мрежата ви познава много добре

Социалната мрежа Facebook актуализира през 2014 година своите правила за потребление на потребителските данни, се оповестява на уеб страницата на услугата. Медиите оповестиха, че Facebook значително е трансформирал разпоредбите, и че в този момент обществената мрежа ще може да трансферира данни на трети страни без особено позволение. Ето за какво не би трябвало да съхранявате и трансферирате персоналните си данни посредством обществени мрежи, изключително посредством Facebook.

Какви данни получава и употребява Facebook? Освен регистрационни данни и изявления в обществените мрежи, получава и други дейности. Facebook употребява информацията за дейностите, които потребителят прави. Например прибавянето на някого за другар, маркирането на “харесва”, маркирането на някое място, прехвърлянето на връзки или смяна на информацията в неговия профил. Социалната мрежа проучва дейностите на потребителите, които мнозина от тях не възприемат като дейности. Например, когато той просто преглежда страницата на различен консуматор, изпраща и получава известия, търси другар или страница. Освен това, когато потребителят разгласява фотография или видеоклип, Facebook получава данни, свързани с него, да вземем за пример датата, часа и мястото на фотографията.

Социална мрежа също по този начин употребява цялата информация за мрежата и информационен канал на потребителя, тоест, IP-адрес или мобилен телефонен номер, както и оператора, операционната система, местоположението, потребления браузър и устройството. Facebook също знае кои уеб сайтове посещава потребителят, и има конфигурирани за тях плъгини (плъгини) за обществените мрежи. Тази услуга за събирането на данни Facebook може да бъде получи и посредством потребление на “бисквитки” (cookie).

Facebook получава информация за потребителите и от своите рекламни сътрудници, клиенти и други трети страни. Например рекламодателят може да осведоми платформата за това по какъв начин потребителят реагира на рекламата във Фейсбук, с цел да оцени успеваемостта и да усъвършенства качеството на тази реклама.

(Със съкращения, превод Павел Павлов)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР