Социалната мрежа Facebook засилва борбата с дезинформацията преди изборите за

...
Социалната мрежа Facebook засилва борбата с дезинформацията преди изборите за
Коментари Харесай

Facebook с нови мерки против фалшивите новини - главно заради Германия

Социалната мрежа Фейсбук ускорява битката с дезинформацията преди изборите за Европейски парламент, осведоми БГНЕС на база материал на Euronews.
Социалната мрежа ще си партнира с немската осведомителна организация ДПА, с цел да ревизира по-ефективно кои вести са същински. Освен с ДПА, Фейсбук ще продължи да сътрудничи и със сдружението на проверяващи публицисти Correctiv, което сигнализира обществената мрежа за подправени вести в тяхната система от 2017 година.
Фейсбук се намира под забележителен напън да ограничи популяризираните посредством известното приложение подправени вести, което беше всеобща процедура по време на предизборната битка за президент в Съединени американски щати през 2016 година. През февруари Европейският съюз упрекна интернет колосите Гугъл, Фейсбук и Twitter, че не извършват обещанията си да се преборят с подправените вести преди евроизборите в края на месец май.
Фейсбук към този момент разгласи, че стартира работа действен център, в който ще има личен състав 24 часа в денонощието. Инженери, анализатори на данни и специалисти в политиката ще координират работата на Фейсбук с външни организации.
По отношение на медийната просветеност ще бъдат подготвени и 100 хиляди студенти в Германия, които да опитат да предотвратят платените реклами да се употребяват с политическа цел.
Германия е измежду най-активните страни в битката с речта на омразата в интернет, като предходната година одобри закон, съгласно който компании, които не отстраняват сходни постове, могат да бъдат глобявани до 50 милиона евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР