Социалната мрежа Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха

...
Социалната мрежа Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха
Коментари Харесай

Холандски съд нареди на Facebook да изтрие скандални реклами

Социалната мрежа Фейсбук би трябвало да отстрани подвеждащи реклами, които провокираха скандал в Холандия, написа БГНЕС.

Рекламите, които се възползват от приликата на незнайни лица с някои от най-популярните хора в Холандия , популяризират измамнически схеми за инвестиция в криптовалутата Биткойн.

Милиардерът Йон де Мол се оплака, че Фейсбук не са свалили рекламите, част от които наподобяват него, макар подадените голям брой сигнали и претенции.

Според Де Мол вложители са изгубили 1,7 милиона $, откакто се подвели по погрешното наличие.

Йон де Мол изиска Фейсбук да вземе ограничения сходно нещо да не се повтаря, както и упорства, че компанията би трябвало да му даде информация за това кой стои зад злоупотребата с облика му. Съдът разпореди Фейсбук да смъкна рекламите или ще бъде санкциониран с 1,2 милиона $.-->



" Аргументите на Facebook, че съставляват единствено фуния за информация и не могат да бъдат задължени да работят са неприемливи. Компанията играе прекомерно дейна роля в рекламната сфера, която образува главния и бизнес модел, с цел да заема такава позиция. ", написа съдът в причините за решението.

Магистратите акцентираха, че Фейсбук има тарифен проект за реклами и сами вземат решение кои да разгласяват и кои не. От Интернет колоса обявиха, че са получили решението и обмислят ходовете си, като това може да включва и обжалване.

Компанията сподели още, ч е подвеждащите реклами нямат място при тях и те ги отстраняват, когато ги открият.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР