Социалната мрежа Facebook се присъедини към YouTube, Twitter и платежната

...
Социалната мрежа Facebook се присъедини към YouTube, Twitter и платежната
Коментари Харесай

Компанията, която събира данни от снимките на потребителите на социалните мрежи

Социалната мрежа Фейсбук се причисли към YouTube, Twitter и платежната услуга Venmo в настояването за това стартъпът Clearview AI да спре да събира изображения на консуматори за идентифициране. Компанията стартира да прави това, като част от взаимната си работа си с полицията, съобщи MarketWatch.

Неотдавна Clearview разгласи, че употребява видео клипове на хора, оповестени в обществените медии и е събирал фотоси в своята база данни. Технологията му за различаване на лица може да употребява изображение на човек и по-късно откри повече връзки в кои други обществени медии се е появило това лице. Компанията съобщи, че има повече от 3 милиарда изображения в базата си данни, в това число такива, които са изтрити от Фейсбук, YouTube и Twitter. Технологията на Clearwiev се употребява от локалните полицейски ръководства в Съединени американски щати, както и от ФБР, написа Siliconangle.

От Фейсбук обявиха, че са поискали основаната в Ню Йорк Clearview AI да спре потреблението на информация от водещия им уебсайт и Instagram. " Събирането на информация за хората нарушава нашите политики ", съобщи представител на Фейсбук. Clearview деликатно прегледа въпроса след отчети от следствия през януари от New York Times и Buzzfeed, в които в детайли се разказва работата им с правоприлагащите органи и практиката си да употребява обществени медии и други интернет платформи за изображения.

" Събирането на тази информация от Venmo е нарушаване на изискванията за обслужване и ние работим интензивно за прекъсване на тази активност, нарушаваща политиките ни ", сподели представителят на компанията Джъстин Хигс. Той съобщи още, че услугата за мобилни разплащания, благосъстоятелност на Paypal, е в развой на изпращане на публично мнение към Clearview с искане да приключи събирането на информация от техните консуматори.

YouTube, който е благосъстоятелност на Гугъл, също изпрати сходно писмо на Clearview във вторник. Общите условия на платформата не разрешават събирането на данни, които могат да бъдат употребявани за идентификация на хората, съобщи представителят на YouTube Алекс Джоузеф.

Изпълнителният шеф на Clearview Хон Тон сподели пред CBS в изявление, че системата приема единствено публично налична информация. По негови думи технологията се употребява единствено от органите на реда за идентифициране на евентуални нарушители.

Twitter също са изпратили писмо до Claerview с искане да изтрие всички данни, които е събирал от платформата. Microsoft MSFT, притежател на LinkedIn, съобщи в сряда, че също подхваща ограничения в тази посока.

Адвокатът на Clearview Тор Иклънд излезе със мнение, че технологията на компанията работи по същия метод, по който и търсачката на Гугъл.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР