Социалната мрежа Facebook пусна версия на приложението за съобщения Messenger,

...
Социалната мрежа Facebook пусна версия на приложението за съобщения Messenger,
Коментари Харесай

Facebook пусна Messenger за деца

Социалната мрежа Фейсбук пусна версия на приложението за известия Messenger, предопределена за деца, оповестява Асошиейтед прес.

Приложението е ориентирано към деца под 13 години, които съгласно разпоредбите на Фейсбук към момента нямат право на личен акаунт. То дава опция на дребните консуматори да беседват с родителите си и с утвърдени от тях другари.

Messenger Kids предлага на родителите редица принадлежности за надзор - услугата няма да разрешава децата сами да прибавят другари или да трият известия - това могат да вършат единствено възрастните. Децата въпреки всичко нямат личен акаунт във Фейсбук и вместо това ще употребяват " отклонение " от акаунта на майката или бащата.

Характеристиките на приложението са създадени поради ползите на децата, които постоянно изпращат картинки, емотикони и харесват постове.

Законите в Съединени американски щати не разрешават на интернет фирмите да събират персонални данни за деца под 13 години без единодушие на родителите им и постанова ограничавания върху рекламите, ориентирани към подрастващи. Поради тази причина Фейсбук и доста други обществени медии не разрешават присъединението на дребни деца. Въпреки това милиони деца се включват в обществената мрежа със или без знанието на родителите си.

Затова в този момент Фейсбук работи прагматично, предлагайки на младите консуматори услуга, създадена особено за тях, отбелязва специалист. Компанията показва, че " детското приложение " няма да демонстрира реклами или да събира данни за маркетингови цели. Социалната мрежа добавя, че потребителите няма да бъдат автоматизирано прехвърляни във " старата " версия с постигане на нужната възраст, макар че може да им бъде дадена опция да трансферират контактите си.

Messenger Kids е налично към този момент в Съединени американски щати за устройствата на Apple, версии за операционната система Android и таблетите на Amazon ще бъдат пуснати по-късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР