Социалната мрежа Facebook призна, че е давала на външни компании,

...
Социалната мрежа Facebook призна, че е давала на външни компании,
Коментари Харесай

Facebook е позволявала на Netflix и Spotify да четат лични съобщения на потребители

Социалната мрежа Фейсбук призна, че е давала на външни компании, по-специално Netflix и Spotify, достъп до персоналните известия на милиони консуматори.
Разкритието беше направено от вестник The New York Times, а в този момент към този момент е и доказано от самата компания. Обяснението ѝ е, че по този метод хората можели да употребяват другите платформи посредством профилите си във Фейсбук.
" Имали ли са наши сътрудници достъп до известия? Да. Но потребителите е трябвало категорично да се впишат във Фейсбук, с цел да употребяват услуга за известия на някой от сътрудниците ни. Да вземем за образец Spotify. Ако се впишеш в приложението посредством акаунта си във Фейсбук, можеш да пращаш известия непосредствено през него, без да го напускаш. И надлежно компанията има достъп до тези известия, с цел да поддържа услугата по изпращането и приемането им ", изясняват от Фейсбук в пост в блога си.
Според документи, оповестени от The New York Times, в Spotify са имали достъп до известия на над 70 млн. консуматори на Фейсбук всеки месец. Както Sportify, по този начин и Netflix и даже Кралската банка на Канада са можели да четат, пишат и даже да изтриват персонални известия.
От Spotify и Netflix са декларирали пред вестника, че не са знаели, че имат подобен достъп. От Фейсбук пък са подчертали, че няма засечени злоупотреби с информация от персонални известия.
Още детайлности по тематиката прочетете в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР