Социалната мрежа Facebook е записвала разговори на свои потребители, сочи

...
Социалната мрежа Facebook е записвала разговори на свои потребители, сочи
Коментари Харесай

Facebook е записвал разговори на потребителите си

Социалната мрежа Фейсбук е записвала диалози на свои консуматори, сочи отчет, представен от БГНЕС. От компанията давали на други компании записите, с цел да вършат транскрипции на казаното.

При питане от " Блумбърг "  дали изнесеното в отчета е правилно, от Фейсбук удостоверили, че са записвали потребителите, само че споделили, че това е направено с тяхно единодушие и практиката към този момент била прекъсната. Според компанията, записите са били проби на изкуствен интелект, с цел да се дефинира способността му да превежда казаното на различен език.

Единствените наранени консуматори били тези, които употребяват приложението Messenger и не са забранили транскрипцията на диалозите в него.

Новината идва в миг, в който обществените мрежи и особено Фейсбук са подложени на критика за събирането на голямо количество данни за потребителите. Компанията неотдавна беше глобена с 5 милиарда $ за неправилна приложимост и предпазване на данните на милиони консуматори.

Както Фейсбук, по този начин и другите колоси, които оферират гласови асистенти Amazon и Apple, признават, че записват потребителите, като дават за това разнообразни пояснения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР