Социализмът доказа своята жизнеспособност и ефективност при преодоляването на многобройните

...
Социализмът доказа своята жизнеспособност и ефективност при преодоляването на многобройните
Коментари Харесай

Си: Само социализмът може да спаси Китай


Социализмът потвърди своята жизненост и успеваемост при превъзмогването на многочислените провокации, с които се наложи да се сблъска Китай и по тази причина тази икономическа и обществена идея е способна да избави китайския народ, да реши насъщните му проблеми. Това съобщи в петък президентът на Китай Си Цзинпин в тирада във връзка 200-годишнината на един от теоретиците на социализма Карл Маркс.

"От момента, в който бе основана Китайската комунистическа партия, ние преглеждаме марксизма като основополагаща теоретична основа, която се сля в едно с китайската гражданска война и процеса на държавно строителство", съобщи президентът. "Китайският народ направи популярен скок като престана да бъде в ролята на слаба нация в Източна Азия. Този пробив недвусмислено потвърждава, че Китай може да бъде избавен единствено от социализма".

Си Цзинпин предизвести, че марксизмът, като основна съставка от националната идеология, ще способства за по-нататъшно усилване на откритостта на Китайската национална република, за динамичния ѝ растеж.

"Само социализъм с китайска специфичност ще даде опция на нашата страна да се развива успешно", обобщи той.

В Китай марксистката философия се преглежда като управителна идеологическа основа. От 1978 година в страната стартира политика на промени и на неприкритост, и марскизмът, като обект на научно проучване, бе обогатен значително. В процеса на китаизация, той бе белязан от три теоретични достижения - концепциите на Мао Цзедун, теорията на Дън Сяопин и концепцията за "тройното представителство" (според което китайската комунистическа партия съставлява ползите на напредничавите производителни сили, китайската просвета и необятни пластове от популацията на Китай.

През януари на пленум на Централен комитет на ККП концепциите на Си Цзинпин бяха приети за "най-новото достижение на китаизацията на марскистката теория". /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР