Социалистите винаги са подкрепяли разширяването на ядрената енергетика и то

...
Социалистите винаги са подкрепяли разширяването на ядрената енергетика и то
Коментари Харесай

Таско Ерменеков: Винаги сме подкрепяли разширяването на ядрената енергетика

" Социалистите постоянно са подкрепяли разширението на нуклеарната енергетика и то не като предизборна теза. Няма потребност да противопоставяме възможен предстоящ седми блок в Козлодуй на плана Белене, в случай че в него има стопански смисъл ". Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия - заместник-председател на енергийната комисия в Народното събрание.
Що се отнася до предлаганата симбиоза сред съветско и американско съоръжение при строителство на нов блок в АЕЦ Козлодуй, той акцентира, че това не е ново, а към този момент съществува в Унгария. Ерменков изрази мнението на своята партия за поддържане на енергийния микс, с който страната ни разполага сега - въглища, нуклеарна сила е възобновими източници, с цел да се обезпечава непоклатимост на енергийната ни система.
 Българска социалистическа партия поддържа предлагането за студения запас Българска социалистическа партия поддържа предлагането за студения запас
Българска социалистическа партия поддържа предлагането за студения запас и разгласи, че ще следи дали той ще отиде в Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2. Това сподели дептатът от Българска социалистическа партия...
" Този микс би трябвало да бъде непокътнат в оптимални размери като се регистрират деликатно и екологичните параметри ", безапелационен бе той. В този смисъл Българска социалистическа партия чака от държавното управление да води диалозите по прекратяването на активността на въглищните електроцентрали, което съгласно условията на Европа би трябвало да стане до 2025 година, доста деликатно и с грижа за българския интерес, тъй че да не бъдат позволени разтърсвания на енергийната система в страната.
Що се отнася до предлагането на Движение за права и свободи за цялостна либерализация на пазара на електрическата енергия, в това число за семействата, социалистите са на мнение, че либерализация е нужна, само че не в този миг, тъй като още не е ясно по какъв метод ще се образува цената на тока за домашен потребности. Това, по думите му, е въпрос, който изисква сериозен спор и отчитане на обществения фактор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР