Социалистите в Испания, най-голямата опозиционна партия в страната, внесе вот

...
Социалистите в Испания, най-голямата опозиционна партия в страната, внесе вот
Коментари Харесай

Криза в Испания – вот на недоверие след осъждането на управляващите в корупция

Социалистите в Испания, най-голямата опозиционна партия в страната, внесе избор на съмнение против кабинета на премиера Мариано Рахой, откакто консервативната Народна партия беше приета за отговорна в корупция на мегадело, че се е облагодетелствала от нелегално финансиране, осведоми Агенция Франс Прес.

Предложението е импортирано в долната камара на испанския парламент, сподели представител на социалистите пред организацията.

За да падне държавното управление, 176 депутати би трябвало да поддържат настояването на социалистите, което е сложна задача, защото опозиционните партии са надълбоко разграничени.

Часове след позицията на съда Алберт Ривера, водач на " Гражданите " ( " Сиудаданос " ), които поддържат Народната партия и помогнаха да се прокара Бюджет 2018, разяснява, че решението на съда " усложнява " испанската политика, която към този момент е изправена пред огромна рецесия с въпроса за Каталуния.

" Това хвърля под подозрение всички проекти на този парламент. В предишното сме виждали упрекнати политици, само че в никакъв случай преди ръководеща партия не е осъждана в корупция, това съставлява повратен миг ", сподели Ривера.

" Правителството на Испания е прието за отговорно в корупция ", добави той.

Лидерът на " Подемос " Пабло Иглесиас също прикани за избор на съмнение против Рахой.

Той акцентира, че обстановката е " доста сериозна " и че партията му е " подготвена да поддържа водача на социалистите Педро Санчес, в случай че внесе избор на съмнение ".

Междувременно от " Гражданите " оповестиха, че са склонни да поддържат вота на съмнение против Рахой, осведоми ForexLive. Партията означи, че е подготвена да поддържа гласуването, в случай че Рахой не свика предварителни избори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР