Социалистите в Гурково отбелязаха 100 години от създаването на своята

...
Социалистите в Гурково отбелязаха 100 години от създаването на своята
Коментари Харесай

БСП-Гурково на 100-годишнината си: Ще пребъдем!

Социалистите в Гурково означиха 100 години от основаването на своята партийна организация с тържествено заседание и концерт през уикенда. Юбилейното събитие почетоха Драгомир Стойнев - зам.-председател на ПГ „ Българска социалистическа партия за България” и член на ИБ на Българска социалистическа партия, Георги Гьоков - член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и ръководител на ПК по жалбите на жителите, Атанас Зафиров - член на ИБ на Българска социалистическа партия, Румяна Динева – ръководител на Областния съвет на БСП-Стара Загора, ръководители на общински партийни препоръки от региона, наследници на учредителите, ветерани-активисти на партията през разнообразни интервали, симпатизанти, другари и претенденти за локалния избор от региона, измежду които и кандидат-кметът на Гурково Стоян Бонев.

Историята на Гурковската организация показа ръководителят Добринка Кръстева. Заедно с нейния отчет компютърна презентация наблюдава моменти от основаването, развиването и активността на социалистическото придвижване в старопланинския град. То води своето начало от 1919 година, а неговите създатели са учителите Иван Цонев, Иван Койчев и още 14 изявени гурковци, измежду които и прадядото на Деница Златева, зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия – Злати Нейков.



„ Идеите за независимост, правдивост и взаимност, сплотили в тези времена ядрото на партийната организация, по-късно залягат в подвига и саможертвата им като участници в антифашистката битка. Днес социалистите и антифашистите водим същата борба, въпреки и в нови условия. Нашата битка е срещу неправилната дясна политика. Отново сме изправени да тръгнем по пътя на построяването на една нова национална българска страна, учредено на справедливостта и солидарността, гарантиращи високи приходи и разцвет на всички граждани”, се споделя в приветствения адрес на ръководителя на Народно събрание Корнелия Нинова, който бе прочетен от Драгомир Стойнев.

Той поздрави социалистите, пожела им да завоюват идните локални избори и връчи почетно отличие на ръководителя на общинската организация Иванка Димитрова за принос в съхраняването на социалистическата концепция, за реализация на партийната политика за богатството на община Гурково и по отношение на 50-годишната й дейна активност в Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.



Грамоти в символ на благодарност и почитание към дългогодишната им партийна активност получиха още осем членове на Гурковската организация – Вълчо Вълчев, Злати Златев, Гърди Глистев, Петър Дрянов, Андрей Андреев, Иванка Вълчева, Атанас Глистев и Денка Дрянова.

Всеки един от тях благодари с неспокойствие и горделивост, връщайки се през годините на съзидателна активност в общината и вярвайки, че учредителната концепция ще пребъде. За 100-годишния празник поп изпълнителят Стоян Петров и групата му "Бабсбг " поздравиха социалистите в Гурково с най-хубавото от своя репертоар и бяха приветствани горещо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР