Социалистите спекулират, че АПИ им е отказала проверки и информация,

...
Социалистите спекулират, че АПИ им е отказала проверки и информация,
Коментари Харесай

Нанков обвини БСП в нечестна игра спрямо АПИ

Социалистите спекулират, че АПИ им е отказала инспекции и информация, съобщи на брифинг през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. На собствен ред той упрекна Българска социалистическа партия, че манипулират публичното мнение с непрекъснатите си изказвания.

" Българска социалистическа партия спекулират с обстоятелства и данни. АПИ в никакъв случай не е отказвала достъп до информация, а в противен случай - в границите на цялостен месец на Българска социалистическа партия се дава опция да се срещнат с купищата и тоновете строителна документи за пътищата, за които те желаят да се извърши инспекция. При сътрудниците очевидно липсва експертиза. Ние ги попитахме кои специалисти ще ревизират документите и в коя лаборатория ще се извърши инспекцията - отговори не получихме ", опроверга изказването на социалистите Нанков.

" Нека Свиленски да пристигна да чете и да се запознае с информацията. Тук ще преразказвам една известна сентенция - Георги бре чети, Георги не чете и приказва нелепици и нелепости ", съобщи Нанков. Той отговори още на социалиста, че се вози в колата на премиера, тъй като е поканен и има какво да регистрира, за разлика от Свиленски.

" Какъвто е ръководител на предизборния щаб, подобен е и специалист по пътища и строително инженерство ", разкритикува Нанков. " За Своге има обвинени и евентуално делото ще започва ", разясни още някогашният министър, подал оставка точно поради жестоката злополука преди една година.

" По мотив изказванията му, че асфалт не се яде, само че се краде ще кажа, че всички помнят какво се случи през интервала на тяхното ръководство. Бойко Борисов спря договорите, които оскъпяваха пъклен доста градежа на пътищата. Нека Свиленски чете, че доста информация му пристигна и приказва погрешни неща. Пак ще повторя - АПИ в никакъв случай не е отказвала информация ", безапелационен беше Нанков.

Иван Досев – член на Управителния съвет на АПИ - означи, че организацията е експертна конструкция и не е правилно името ѝ да се употребява за правене на недостоверни внушения. По отношение на поисканата от народни представители от левицата механически информации той разяснява, че е обезпечен цялостен достъп до тях -, обяснителни мемоари, количествени сметки, документи за вложени материали и други Инж. Досев добави, че излишно е изтъркан огромен запас на АПИ за подготовка на голям размер информация, която никой от поискалите я не я е употребявал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР