Социалистите се противопоставиха на дневния ред на Народното събрание в

...
Социалистите се противопоставиха на дневния ред на Народното събрание в
Коментари Харесай

Жаблянов: И Народният съд не е работил с подобни мотиви

Социалистите се опълчиха на дневния ред на Народното събрание в частта с оставката на Валери Жаблянов.

Филип Попов изиска точката да отпадне, тъй като нямало съображение за разглеждането на отстраняването на социалиста. Всеки има право на друго мнение, съгласно Попов.
Очаквано ръководещите не склониха и точката от дневния ред остана.

Данаил Кирилов стимулира настояването на болшинството за оставката на Жаблянов като заместник-председател на Народно събрание. Той принизил напъните на Македония и България да се схванат за контракта за добросъседство, заявявайки, че това е пазарене.
Жаблянов смутил и реда в Народното събрание по време на отдаването на респект на жертвите на комунизма. Герберите са възмутени и от мнението му, че Народният съд е належащо военновременно правораздаване .

Йордан Цонев поздрави съюза на репресираните и разгласи, че Движение за права и свободи няма да взе участие в дебата за оставката. Той напомни, че депутатите имат функционален имунитет и не носят отговорност за персоналното си мнение. Движение за права и свободи осъжда Народния съд, посочи Йордан Цонев. Партията не е съгласна с персоналната оценка на Жаблянов по тематиката, само че ГЕРБ нямат морално и юридическо съображение да желаят оставката. Затова и Движение за права и свободи няма да взе участие в " този фарс ", разяснява Цонев. След изказването му депутатите от Движение за права и свободи напуснаха залата.

Валери Жаблянов излезе на трибуната. " Уважаеми дами и господа, приятели и другарки " , стартира той. Българската десница била подготвена да се фашизира, само че не и да се демократизира, съгласно него. Затова и преходът бил проспано време.

Всеки депутат и български жител може да има мнение , отбрани се аленият народен представител. Той уточни ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и изясни, че тя не е политбюро.
Иначе съгласно него претекстовете за желаната му оставка били смешни. С сходни претекстове не е работел и Народният съд, оцени Жаблянов претекстовете за желаната му оставка. Трагедия, заключи той.

Оценката на Жаблянов е, че герберите показали безобразно държание. Това се написа на вашата сметка , господа от ГЕРБ, и фактурата ще ви бъде изпратена, закани се социалистът.

Соцводачът Корнелия Нинова се извини на народа за незрялата политическа класа. Тя съобщи, че няма юридически учредения за оставката на Валери Жаблянов. Искането за премахване на Валери Жаблянов е противоконституционно, безапелационна бе тя. Според нея претекстовете за оставката на ръководещите са смешни. Сега герберите отмъщавали поради оставката на Димитър Главчев.

Нинова видя " моделът Цветановщина " в желаната оставка на Валери Жаблянов. Соцводачът заплаши ГЕРБ с Конституционния съд и съда по правата на индивида в Страсбург, в случай че гласоподават оставката на Жаблянов. Днес болшинството давало нов принос към атрофията на страната. Парламентът се превръщал в ексклузивен съд .

За повторно алените станаха на крайници, този път да приветстват водача си, след което напуснаха парламентарната зала. Изказванията обаче продължиха.

Най-добре се усещат дърводелците, включи се и Спас Гърневски от ГЕРБ. Българска комунистическа партия не паднала на колене да желае амнистия след 10 ноември. Той напомни и че законът позволява Луковмарш, защото режимът за осъществяване не е забранителен, а осведомителен. Според Гърневски Димитър Главчев с оставката си показал велика всеотдайност и посочил какво е да си общественик.

Гърневски изиска съд и затвор за проповядване на комунизма . Според него е необходим закон, който да криминализира отбраната на комунистическата идеология.

Цветан Цветанов е уверен, че Валери Жаблянов разрушава престижа на Народното събрание. Той говорел като че ли е номиниран за водач на Българска социалистическа партия. Днешното изявление на господин Жаблянов е поръчка за лидерския пост в Българска социалистическа партия , посочи Цветанов и изрече прозрението, че Българска социалистическа партия желаят да се върнат на власт. Червените желали да върнат страната към болшевизма , по мнението му.

Цветанов не пропусна да нападне президента Румен Радев с рецензията, че се трансформирал в представител на социалистите . Цветанов уточни, че алените могат да излъчат различен на мястото на Валери Жаблянов, само че молбата му е това да не е социалистът Иво Христов.

Оказа се, че алените заплашили Веселин Марешки, че в случай че поддържа оставката на Жаблянов, щели да изискат и неговата.

В последна сметка аленият народен представител бе отхвърлен от поста заместник-председетале на Народното събрание със 110 " за ", 71 социалисти бяха " срещу " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР