Социалистите са огладнели за власт, те имат огромен интерес да

...
Социалистите са огладнели за власт, те имат огромен интерес да
Коментари Харесай

Политологът доц. Инджов: Социалистите са огладнели за власт

Социалистите са огладнели за власт, те имат голям интерес да влязат в ръководството на страната. Властта е подтик, който се явява заварка на всяка една партия, която е над междинното равнище и е обикновено Българска социалистическа партия да се стреми към нея.
Пред Люба Кулезич политологът доцент Иво Инджов разяснява, че не е изключено алените да подлагат на критика Борисов, само че в случай че той отпадне от играта при по-слабо показване на ГЕРБ на изборите, тогава би могло да се търси някакво взаимоотношение сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, макар че Нинова изрично отхвърля на този стадий тази опция.

Според него обаче огромният проблем на левицата е различен - тя е партия, която няма ясна идеологическа и прочувствена еднаквост.

Заклинанията на Корнелия Нинова, че се отваря към младите, се пукат като сапунени мехури, счита Инджов и добави, че след изборите Българска социалистическа партия би трябвало да откри общ език с партиите, които изнесоха митингите на плещите си.

Политологът разяснява и съденето на публицисти и политолози от страна на Нинова, като го дефинира като опит на водача на Българска социалистическа партия да сплаши инакомислието.

„ В България хората с власт – политиците и тези, които дърпат подмолно конците на политическите и публичните процеси – доста пъти се пробват да сплашат публицистите, като завеждат цивилен каузи за засегнатост и клюка. Първоначално желаят доста високи суми като обезщетение, само че съдът доста рядко ги присъжда. Всеки политик има право да потърси правата си в съда и да отбрани положителното си име и достойнството си, на наранена известност било то от публицист, от цяла медия или от политически съперник “, изясни той, като регистрира обаче, че се открояват някои нюанси.

„ Не оборвам правото на Нинова да търси правата си, в случай че се е почувствала афектирана, още повече, че при проблема с журналиста Калина Андролова фактически имаше завист, опетняване и обидни квалификации. Всеки политик би трябвало да го направи, в случай че държи на себе си. Скандалното обаче е настояването за запор на сметките на Андролова в размер на 12 000 евро. Един политик в никакъв случай не би трябвало да желае това. Така се доближава до налагане на автоцензура “, изясни доцент Инджов.

Що се отнася до случая с политолога Буруджиева, там тя ще бъде съдена за изказани отзиви в изявление. Според политолога това към този момент е скандално.

„ Аз прочетох това изявление, за което става въпрос. Там има обоснована и аргументирана рецензия към Корнелия Нинова и в случай че това е в основата на исковата молба, то тя най-вероятно ще бъде отхвърлена от съда. Но всичко това е опит за заплашване на инакомислието “, разяснява той, като акцентира, че не оправдава по никакъв случай охулването и помията, която се излива в българските медии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР