Социалистите официално поискаха лятната почивка на Народното събрание да бъде

...
Социалистите официално поискаха лятната почивка на Народното събрание да бъде
Коментари Харесай

Без лятна почивка за депутатите поискаха официално от БСП

Социалистите публично желаеха лятната отмора на Народното събрание да бъде анулирана за тази година. Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народното събрание предлагането си депутатите да нямат лятна почивка и да работят през целия месец август, съобщи БГНЕС. Предложението на левицата е стимулирано от желанието да бъдат признати всички законопроекти, които целят решаването на проблемите на хората с увреждания, обсъждани в публичното пространство.

„ Още през 2012 година държавното управление на Бойко Борисов одобри тактика, съгласно която 2016 година следваше да бъде признат Закона за обществените услуги. Сега сме средата на 2018 година, този закон е още на равнище идея. Даваме до края на юли опция на държавното управление да създаде този закон, както и други два – Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ, да ги внесат в Народно събрание и през август месец да ги дебатираме и позволяваме проблемите на хората. Чашата на търпението преля “, аргументира позицията на партията националният представител Филип Попов.

Той подсети, че майките на деца с увреждания стачкуват на палатков лагер пред Народното събрание към този момент към един месец, а недоволството си показват и други майки от доста градове на страната. От Българска социалистическа партия акцентират още, че правилникът на Народното събрание разрешава да бъде променян по този начин, че депутатите да не почиват през август.

„ Готови сме да работим без почивка. Това е работата на Народното събрание – да позволява такива проблеми посредством законодателни начинания “, добавя Попов. От левицата са безапелационни, че в предлагането им няма „ нито капка популизъм “ и оферират на ръководещото болшинство компромисен вид – в случай че предлагането им за работа през август не бъде признато, то най-малко дотогава Народното събрание да организира няколко изключителни съвещания, на които да се прегледат тези законодателни начинания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР