Социалистите обвиниха управляващите, че с внесения от тях законопроект за

...
Социалистите обвиниха управляващите, че с внесения от тях законопроект за
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ, че предава целия автобранш на близки до властта фирми

Социалистите упрекнаха ръководещите, че с импортирания от тях законопроект за една единствена организация на автомобилния отрасъл унищожават и предават транспортния бизнес в ръцете на близки да властта компании. Българска социалистическа партия прикани ГЕРБ да отдръпна предлагането си, против което се оповестиха и засегнатите компании и в символ на митинг в четвъртък от 14 до 15:30 часа ще спрат автобусните си транспорти.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред публицисти в сряда, че предприемачът Миролюб Столарски, който държи една от огромните транспортни компании – " Карат-С ", забъркана в скандал с обслужването на автобусни линии в София, стигнали и до прокуратурата, е измежду спонсорите на ГЕРБ, е запазил името на към момента не основаната Българска автомобилна камара и ще е неин представител.

" Запознаха ни транспортните компании, че се чака от тях откакто се направи тази камара по закона, импортиран от ГЕРБ, те да внасят по 1000 лева членски импорт. Става въпрос за 17 хиляди компании и за чист доход за няколко лица в страната от 17 млн. лева Представете си за каква надменност става дума “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ това решение с камарата убива най-много дребните и междинни превозвачи. Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия е срещу този закон.

Тя се консолидира с мнението на редицата в този момент съществуващи браншови организации, че законът за наложително членуване в Българската автомобилна камара, която също по този начин ще лицензира и управлява превозвачите, е лобистки удар върху сектора.

Позицията на Българска социалистическа партия против законопроекта, импортиран от депутати на ГЕРБ, Обединените патриоти и " Воля ", пристигна след среща в Народното събрание с автомобилните превозвачи.

Изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров разяснява, че сходен закон за наложително участие и членски импорт не може да има почва у нас. " Конкурент ще преценя дали друга компания би трябвало да получи лиценз ", уточни той във връзка желанието въпросната нова и обща камара да поеме сегашните функционалности на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " по издаването на разрешителните за работа на превозвачите.

Заместник-председателят на парламентарната комисия по превоз Станислав Иванов от ГЕРБ, който е измежду вносителите на законопроекта, отбрани измененията и уточни, че те са били разисквани с всички в сектора преди д ас евнесат.

" Според нас би трябвало да има и Камара на превозвачите. Може би си спомняте предходната седмица, когато се разглеждаше пакета " Макрон ", тогава всички бяхме единни, застанахме зад превозвачите всички - Народното събрание, министър председателят Борисов и евродепутатите. Тогава отстояхме нашите претенции, а сега са към 140 организации, разнообразни, от която всяка твърди, че е най-добре показана. Това нещо води до такава степен, че не се знае с кого може да се контактува ", сподели Иванов, представен от БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР