Социалистите настояват да се проведе референдум за или против Истанбулската

...
Социалистите настояват да се проведе референдум за или против Истанбулската
Коментари Харесай

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

Социалистите упорстват да се организира референдум " за " или " срещу " Истанбулската спогодба.

От Българска социалистическа партия упорстват да се спре разглеждането на Истанбулската спогодба в Народното събрание, тъй като се създавало разделяне в обществото.
Няма пояснителен отчет към конвенцията, уточни Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани да се направи същинска социална полемика и народът да се произнесе.

Червените внасят подписи за иницииране на референдум за конвенцията. Народът би трябвало да се произнесе за или срещу ратификацията на Истанбулската спогодба.

На брифинг в Народното събрание Корнелия Нинова разгласи, че левицата внася закони, които да преборят насилието над деца и дами. Смятаме, че това е верният път, уточни соцлидерът.

Припомняме, през вчерашния ден News.bg научи, че ръководещите бързат да одобряват Истанбулската спогодба, до момента в който тече публичния спор. От болшинството се тормозят, че в случай че се забави ратификацията, обществото още повече ще се раздели. Освен това и гласоподавателите не са единомислещи.
Днес към този момент противоречивият документ влиза за разглеждане в правна комисия.

Също през вчерашния ден по самодейност на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева се организира спор по тематиката в аулата на Софийския университет " Свети Климент Охридски ".

Българската православна черква, както и Католическата черква в България, се оповестиха срещу конвенцията, а от Светият синод през вчерашния ден даже разпоредиха усърдна молитва срещу ратификацията на документа. Според БПЦ документът нарушава християнските полезности. Според Католическата черква документът поражда голям брой несъгласия.

Въпреки че ГЕРБ успокояват, че трети пол и еднополови бракове няма да се постановат с конвенцията в родното законодателство, и в обединението не са изцяло единни.

На този стадий Патриотичният фронт се афишират срещу ратификацията на конвенцията.

Левицата също се разгласи срещу ратификацията, макар че с това си заслужи и първата по-сериозна рецензия на водача на ПЕС, а и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР