Социалистически реализъм, тръба и двама държавници. Това включва впечатляващата творба,

...
Социалистически реализъм, тръба и двама държавници. Това включва впечатляващата творба,
Коментари Харесай

Борисов подарил на Вучич картина за спомен. Интернет избухна: Соцреализъм!

Социалистически натурализъм, тръба и двама държавници. Това включва впечатляващата творба, която министър председателят Бойко Борисов подари на сръбския президент Александър Вучич.
Новината е напълно същинска, а за нея потвърдиха и от държавния пресцентър. Картината обаче стана мотив за поредна порция насмешки в обществените мрежи.

Картината не една и ще има галерия в Националния исторически музей. Идеята й била да се покажат археологически артефакти, открити по трасето на " Балкански поток ". Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от " Аркад " (консорциумът, който е реализатор на линейната част на плана за разширението на газопреносната инфраструктура на " Булгартрансгаз " ЕАД) на " Булгартрансгаз ", които след това я предават на министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът реши картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от визитата му в България.

В интернет избухна всеобща наслада. Заваляха колажи и десетки консуматори развихриха въображението си. Колажите варират от реплика на мистериозния художник Банкси до съпоставяне с Писък на Едвард Мунк.

.

.
колаж на Валдес Радев

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР