Социалистическата партия на Албания е на път да спечели парламентарните

...
Социалистическата партия на Албания е на път да спечели парламентарните
Коментари Харесай

Ето коя партия печели изборите в Албания според предварителни данни

Социалистическата партия на Албания е на път да завоюва парламентарните избори, предава AFP, представена от " Фокус ".По-малко от половината албански електорат гласоподава на парламентарните избори в неделя. Въпреки това, още преди да стартира формалното броене, министър-председателят Еди Рама изпрати СМС-и на претендентите за депутати от партията си, в който им сподели, че партията им печели изборите, като написа Тop-channel.tv. Предварителните резултати, основани на дребното преброени бюлетини демонстрират, че Социалистическата партия печели към 50 % от гласовете, а главните им съперници от Демократическата партия към 40 %.

Екзит половете също демонстрираха безапелационна преднина за Еди Рама и неговата Социалистическа партия, съобщи Euronews.

„ Екзит половете демонстрират огромна изборна победа за социалистите в Албания. Победа на прогресивната политика, промените и европейските упоритости “, написа социалистът и кмет на Тирана Ерион Велиай.

Ключовият въпрос на изборите бе, дали Еди Рама ще завоюва болшинство в Народното събрание, което има 140 места.
След предишните избори от 2013 година социалистите трябваше да образуват коалиция със Социалистическото придвижване за интеграция.
Лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша, който даде обещание стопански промени съобщи, че е доста „ оптимистично “ надъхан за победа след затварянето на изборните секции, съобщи Albanian Daily News.

Лулзим баша обвиняваше Еди Рама във връзки с проведената престъпност, и превръщането на Албания „ в магазин за опиати “.
Премиерът Рама отхвърли тези изказвания, и поведе акцията си с обещания за стопански напредък, промени и участие в Европейски Съюз.
Избирателните комисии продължиха изборния ден с един час, а министър председателят Еди Рама прикани жителите да гласоподават, съобщи IBNA.

Представители на Централната изборна комисия обявиха, че изборната интензивност е била 45.17 %, което е рекордно невисок резултат.
От Демократическата партия заплашиха да бойкотират резултата, поради терзания по отношение на честността на извършените избори. От Социалистическото придвижване за интеграция обявиха, че един от представителите им е бил ранен „ при въоръжен случай пред изборна секция “. Полицията проверява този, както и други сходни случаи.

Въпреки че формалното броене стартира малко след затварянето на изборните секции, в три града, главните политически сили се съгласиха преброяването да стартира на сутринта на 26.06. Решението на политиците от Шкодра, Дуръс и Аргирокастро бе наречено нелегално от ръководителят на Централната изборна комисия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР