Социалисти започнаха да снемат доверието си от евродепутата Елена Йончева,

...
Социалисти започнаха да снемат доверието си от евродепутата Елена Йончева,
Коментари Харесай

Социалисти снeмат доверието си от Йончева след раздора ѝ с Нинова

Социалисти започнаха да снемат доверието си от евродепутата Елена Йончева, която от известно време е в изострен спор с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и я упреква, че се бори с корупцията единствено на думи.

Нинова разпореждаше големи очаквания на известната телевизионна журналистка, когато я предложения за лидер на алена листа от гражданската квота на изборите през 2017 година Йончева бе представител на парламентарната група на левицата и нейно острие против ръководещата коалиция, след което Нинова я предложи да оглави листата на Българска социалистическа партия за евроизборите през 2019 година

После обаче връзките им се утежниха. Дотолкова, че преди, че прокуратурата ще заведе против нея дело за пране на пари, в случай че не се откаже от следствието за " къщата в Барселона ". Разговорът сред двете е бил извършен през юли 2018 година, а Йончева е мислила, че Нинова е желала да я защищити. Самото дело бе формирано през януари 2019 година.

Евродепутатката се опита да разубеди социалистите в поддръжката им за Нинова на първите вътрешни избори за водач на Българска социалистическа партия в края на септември,: " На думи тя (бел.ред- Нинова) се бори против корупцията. Аз ѝ имах вяра, тъй като тя постоянно ме е подкрепяла и е стояла зад мен ".

Нинова завоюва, само че вътрешнопартийните несъгласия и кавги не престават с цялостна мощ. Нейни вътрешни съперници споделиха, че чакат " почистване ", което пролича и на партийния конгрес, когато знакови лица за вътрешната опозиция
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР