Социалисти от сдружението Дискусионен клуб за социална местна политика са

...
Социалисти от сдружението Дискусионен клуб за социална местна политика са
Коментари Харесай

Социалисти със сигнал до прокуратурата за Мария Габриел

Социалисти от сдружението " Дискусионен клуб за обществена локална политика " са изпратили до прокуратурата сигнал, обвързван с кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел. Казусът визира употребено от нея общинско жилище в София непозволено, до момента в който е била евродепутат. Затова социалистите упорстват прокуратурата да проверява случая и да откри има ли осъществени закононарушения и корист със служебно състояние, с цел да бъдат осъдени отговорните лица или да се почисти името на забърканите.
" Публична загадка е, че госпожа Мария Габриел в интервала в който е била евродепутат, определен с листата на партия ГЕРБ е употребила общинско жилище в София, в което да си " стокира " нещата! В този интервал, а и до през днешния ден в столицата има изострен дефицит на общински жилища, което води до дълго очакване от страна на картотекирани млади фамилии, самотни майки, възрастни хора с лимитирани финансови благоприятни условия и на доста други категории жители с остри жилищни потребности. Очевидно е съществуването на възползване от служебно и партийно състояние за прилагане на на ниска цена общинско жилище, а не наемане на такова на пазара на частни парцели ", написа в сигнала на Николай Белалов и Борис Цветков. Според тях доказателство за сходно възползване е поредното прикриване на обстоятелствата от страна на общински служители, както и от кмета Йорданка Фандъкова, и от самата Мария Габриел.
Още през 2014 година на запитване на общинския консултант Николай Белалов до Фандъкова, тя дава отговор, че жилищата на Столичната община са във фондове със обществени функционалности и некартотекирани жители не употребяват общинско жилище. По-късно обаче се оказа, че изказванието на столичния кмет е откровена неистина и Габриел обществено заявява, че е употребила общинско жилище, с цел да си " стокира " нещата, само че към този момент не го употребява. От следващи изявления стана ясно, че Габриел още веднъж е излъгала и е употребила жилището много време след своето заявление. 
" Прокуратурата макар многочислените изявления евентуално досега не се е самосезирала, с цел да ревизира има ли корист със служебно състояние, прикривана с лъжите от страна на посочените лица. Неразследването на посочения проблем и преди и в този момент уронва престижа, както на управниците в Столичната община, а по този начин и на българските представители в Европейския парламент показвайки ги в светлината на хора, ползващи служебното си състояние за облагодетелстване за сметка на обществено слаби и нуждаещи се техни съграждани ", написа в сигнала до прокуратурата.  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР