Социален работник от затвора в Пловдив, дисциплинарно уволнен заради нерегламентирани

...
Социален работник от затвора в Пловдив, дисциплинарно уволнен заради нерегламентирани
Коментари Харесай

Съдът връща на работа служител на затвора в Пловдив, уволнен заради схема с осъден за убийство

Социален служащ от пандиза в Пловдив, дисциплинарно уволнен поради нерегламентирани контакти със пандизчия, ще бъде върнат на работа, откакто Административен съд анулира заповедта за уволняване.  Инспектор Кристиян Иванов е бил освободен през март 2022 година от Министъра на правораздаването поради нарушаване на наредбите на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ”.  Вътрешна инспекция е открила, че Иванов е поддържал нерегламентирани контакти  в обществените мрежи със пандизчията Тома Ендрев и негова близка.  Това е ставало посредством разнообразни профили в обществените мрежи, като против осъществявани услуги е желал и получавал суми от порядъка на 10 000 лв..
Прочетете още
Нарушението е  квалифицирано като корист с доверието на работодателя – откакто му е предоставено осъществяването на избрани функционалности и  задачи на контрольор обществена активност и възпитателна работа, той се е възползвал от  служебното си състояние за добиване на персонална полза, с което е уязвил доверието на органа по назначението. Това държание е квалифицирано като корист с власт или доверие, което съставлява тежко нарушаване на служебната дисциплинираност по смисъла на чл.203, ал.1, т.8 от ЗМВР.

Според данни от бранш  „ Вътрешна сигурност “ в пандиза в Пловдив, в продължение на две години Ендрев е комуникирал с Иванов през подправени профили. Профилът, който от „ вътрешна сигурност ” свързват с Кристиян е Edison Vokshi.  Тезата на проверяващите е, че Ендрев е получавал телефони и наркотици  по разкрития канал. В чата е упомената сумата от 10 000 лв., която е получена за „ услугата ”.

Административен съд обаче е приел, че заповедта е незаконообразна. Представените доказателства не са задоволителни, с цел да бъде потвърдено, че общественият служащ е употребявал профила на Edison и дисциплинарното произвеждане почива напълно на догатки.

По тези аргументи затоведтта е анулирана. Тя може да бъде обжалвана от Министерството на правораздаването, само че в случай че и втората инстанция я удостовери, служителят ще бъде възобновен на работа.

Междувременно обаче материалите са предадени и в прокуратурата, където е формирано досъдебно произвеждане. Как ще завърши следствието следва да разберем.

Решението предстои на обжалване в 14 - дневен период. 

Тома Ендрев е един от най- скандалните пандизчии в пловдивския затвор. Той излежава присъда за ликвидиране и разпространяване на опиати, залавян е неведнъж с телефони зад решетките. Преди няколко години избяга, до момента в който бе превозен от един в различен корпус, само че по-късно бе хванат.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР