Социален протест срещу политиката на Министерството на здравеопазването ще се

...
Социален протест срещу политиката на Министерството на здравеопазването ще се
Коментари Харесай

Протест на здравните емигранти - на 28 май

Социален митинг против политиката на Министерството на здравеопазването ще се организира във вторник в 10ч. Според уредниците от " Асоциация Пулмонална Хипертония " (АПХ) и Национален алианс на хора с редки заболявания, Министерството унижава нуждаещите се от трансплантация на бял дроб, заяви за Актуално ръководителят на АПХ Тодор Мангъров.
Протестът ще е под надпис " Здравен бежанец или какво е да си пациент с белодробно заболяване в България? ".
Причина за недоволството измежду пациентите са натрупалите се през последната година проблеми, свързани с отвод от единствената европейска клиника - АКХ Виена, да приема за белодробни трансплантации български жители, както и нехайството и безотговорното отношение на ръководещите здравната политика през този интервал. Вследствие на това има двама български жители, умряли от белодробни болести, които не получиха своя късмет за трансплантация.
Към момента, в листата на чакащи на Изпълнителна организация по трансплантация са 16 индивида за тази жизненоважна интервенция.
Протестиращите ще бъдат пациенти с дихателни проблеми и усложнения в напредването, близки и родственици, както и съидейници и поддръжници на концепцията " НЕ НА ЗДРАВНАТА ЕМИГРАЦИЯ! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР