Социалдемократите на премиера Зоран Заев обявиха победа на местните избори

...
Социалдемократите на премиера Зоран Заев обявиха победа на местните избори
Коментари Харесай

Управляващите социалдемократи в Македония с победа на местните избори

Социалдемократите на премиера Зоран Заев оповестиха победа на локалните избори в Македония. СДСМ и националистите ВМРО-ДПМНЕ, които управляваха в продължение на десетилетие, се състезаваха със свои претенденти в към 50 общини с преобладаващо македонски население. Етническите албанци са болшинство в останалите 30 общини.

Социалдемократите водят по гласове в 44 общини, в това число в столицата Скопие, демонстрираха първите резултати. Кандидатите на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ са първи в 13 общини.

Заев разгласи победа за партията пред огромна група симпатизанти пред постройката на държавното управление, откъдето поздрави народа за приноса му към свободния и обективен избор.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски съобщи, че изборите се организират в атмосфера на боязън и закани и че има сведения за подкупване на гласоподаватели.

Полицията и локалните наблюдаващи оповестиха за минимум 26 случая на изборни нарушавания. Девет души са арестувани по отношение на такива нарушавания.

Избирателната интензивност е била към 60 %.

На първия тур от локалните избори в Македония гласоподаваха милион и 800 хиляди гласоподаватели. Издигнати бяха претенденти от 19 партии и обединения, както и 64 самостоятелни.

Вторият тур е плануван за 29 октомври.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР