Социалдемократическата партия на Германия трябва да търси път за излизане

...
Социалдемократическата партия на Германия трябва да търси път за излизане
Коментари Харесай

Дуо от социалдемократите се закани да извади Германия от неолиберлната пустиня

Социалдемократическата партия на Германия би трябвало да търси път за излизане от " неолибералната пустиня " и да приключи поддръжката си за държавното управление на Ангела Меркел, в случай че не развърже кесията и не потърси повече вложения в публичните услуги и инфраструктурата.

Това приканиха двама политици от Социалдемократическата партия.

Основана през 1863 година, най-старата социалдемократическа партия в света е главен дирек в следвоенния политически ред в Германия, само че дребният сътрудник в обединението на Меркел трагично изгуби поддръжка през последните години , достигайки даже до историческо дъно на изборите за Европейски парламент през май тази година.

След оставката на Андреа Налес като ръководител на социалдемократите през юни, двама релативно малко познати политици, Норберт Валтер-Борянс и Саския Ескен, изненадващо се трансфораха в главните претенденти за лидерския пост , които в случай че завоюват, взаимно ще управляват партията.

Те се борят против вицеканцлера на Германия Олаф Шолц и Клара Гейвиц на балотаж . Резултатите ще бъдат оповестени на 30 ноември.

В изявление за три европейски вестника - " Гардиън ", " Паис " и " Република " - двамата претенденти оповестиха, че в случай че победят на балотажа, те ще подхващат преориентиране на Социалдемократическата партия към обичайните леви правила, които евентуално ще слагат партията в конфликт с консерваторите на Меркел.

" Превърнахме се в неолиберална пустиня ", разяснява 67-годишният Норберт Валтер-Борянс, който е сравняван от немските медии с американския демократ Бърни Сандърс. Според него, с цел да се върне доверието на гласоподавателите, социалдемократите би трябвало да се " изправят пред грешките, които направиха през предишното " , в това число безмълвната поддръжка за строгите ограничения за икономии в Европа.

Някои социологически изследвания плануват, че членовете на Социалдемократическата партия ще повдигнат Норберт Валтер-Борянс и Саския Ескен от относителна неопределеност до едни от най-влиятелните позиции в Европа, евентуално тъй като обединението с Меркел остава извънредно непопулярна , изключително измежду по-младите социалдемократи.

Особено Норберт Валтер-Борянс е обсъждан като изгряваща звезда поради апетита да поема опасности и да приказва за правила . В предишното като финансов министър в провинция Северен Рейн-Вестфалия той заплати 19 милиона евро за дискове с информация на изобличител за хиляди клиенти на швейцарска банка, които не са плащали налозите си, което принуди хиляди хора да потърсят управляващите и да си платят налозите в размер на общо 7,2 милиарда евро.

Критици обаче настояват, че когато той е напуснал поста си през 2017 година, дългът на провинцията се е нараснал с 60%.

Саския Ескен от Баден-Вюртемберг, която е експерт в цифровата политика, разяснява, че Европа би трябвало да се развие оттатък икономическия съюз, би трябвало да намерения за обществен съюз, съюз да данъчна и финансова политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР