Социалдемократическата партия на Германия спечели предсрочните избори в провинция Долна

...
Социалдемократическата партия на Германия спечели предсрочните избори в провинция Долна
Коментари Харесай

Социалдемократите с победа на изборите в Долна Саксония

Социалдемократическата партия на Германия завоюва предварителните избори в провинция Долна Саксония , осведоми ДПА.

Популистите от " Алтернатива за Германия " влизат в 14-ия районен парламент , а консерваторите на немския канцлер Ангела Меркел регистрираха най-лошия си резултат от десетилетия.

 53% интензивност на локалните избори в Долна Саксония
53% интензивност на локалните избори в Долна Саксония

Около 27% е изборната интензивност към обяд

Премиерът на провинцията Щефан Вайл, който изведе социалдемократите до успеха в Долна Саксония, даде по този начин нужната убеденост след загубата на социалдемократите на федералните избори през предишния месец.

Социалдемократите се върнаха на власт с 36,9% , увеличавайки преднината си във втората най-голяма провинция в Германия с 4%.

Християндемократите на Меркел изгубиха 2,5%, получавайки 33,6 на 100 , което е най-слабият резултат за партията от 1959 година

Вайл разказа изборите като " брилянтен триумф " за социалдемократите, допълвайки, че партията за първи път от 19 години става най-голямата парламентарна мощ в провинцията след изборите.

 „ Зелен” народен представител „ дезертира” и прати Долна Саксония на предварителни избори
„ Зелен ” народен представител „ дезертира ” и прати Долна Саксония на предварителни избори

Твестен съобщи, че възнамерява да се причисли към християндемократите

" Алтернатива за Германия " с по-нисък резултат от упования. Партията е подкрепена от 6,2 на 100 . Сега тя е представяна в 14 от 16-те локални Народното събрание.

Изборите в Долна Саксония бяха планувани, откакто член на Зелената партия към водената от социалдемократите коалиция се реалокира при християндемократите. Така Вайл изгуби парламентарното си болшинство.

Въпреки успеха Вайл е изправен пред тежка задача при сформирането на нова коалиция , откакто Зелената партия изгуби 5%, получавайки 8,7% поддръжка. Премиерът може да бъде заставен да търси коалиция с християндемократите, което би било първият съюз сред двете най-големи партии в Долна Саксония от повече от 50 година

Свободните демократи, които обичайно са съдружник на християндемократите, завоюваха 7,5% от вота, което е с 2,4 на 100 по-слаб резултат от вота през 2013 година

Крайнолявата Левица не съумя да премине 5-процентовия предел за влизане в Народното събрание.

Избирателната интензивност е 63,1%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР