Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) победи на предсрочните местни избори

...
Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) победи на предсрочните местни избори
Коментари Харесай

Германските социалдемократи победиха на изборите в Долна Саксония


Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) победи на предварителните локални избори за Ландтаг в провинция Долна Саксония, сочат предварителните резултати след броене на всички гласове, заяви телевизионният канал Ен те Фау.

СДПГ отпред със сегашният министър-председател на провинцията Щефан Вайл получи 36,9% от гласовете.

Християндемократическият съюз (ХДС) означи най-лошия си резултат в тази провинция като събра единствено 33,6 %.

В Ландтага влизат също „ зелените ” с 8,7 % и Свободната демократическа партия със 7,5 на 100.

За пръв път в Народното събрание на Долна Саксония ще бъде показана и популистката „ Алтернатива за Германия ”, за която гласоподаваха 6,2 % от гласоподавателите.

Лявата партия не съумя да прескочи петпроцентната преграда, събирайки 4,6 на 100 от гласовете на близо 6,1 млн. поданици на Долна Саксония.

Редовните избори в провинцията трябваше да са през януари следващата година, само че при започване на август ръководещата в Долна Саксония коалиция от социалдемократи и „ зелени ” загуби болшинството си и остана със 69 места – единствено с едно повече от ХДС (54 места) и свободните демократи (14 места).

Депутатката на „ зелените ” Елке Твестен обаче разгласи, че минава в лагера на ХДС и по този начин силите на ръководещи и съпротива бяха изцяло изравнени в района. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР