Соцдепутатът Красимир Янков се усъмни в необходимостта да се подменят

...
Соцдепутатът Красимир Янков се усъмни в необходимостта да се подменят
Коментари Харесай

Има ли корупция в искането за подмяна на касовите апарати, пита депутатът Красимир Янков

Соцдепутатът Красимир Янков се усъмни в нуждата да се подменят още веднъж всички касови апарати по самодейност на финансовото министерство. Той заподозря и корупционен интерес в подмяната им.

" Държавата ще задължи търговците да подменят за своя сметка към 400 000 касови апарати на стойност повече от 120 млн. лв., без съответни причини. Създава ли това решение корупционна среда? ", пита в своята позиция социалистът.

" Управляващите, посредством приходната организация оповестиха, че бюджетът губи стотици милиони от манипулиране на софтуера на фискалните устройства и издаването на подправени бонове и по тази причина би трябвало да се подменят касовите апарати на търговците. Предлагат се промени в Закона за Данък добавена стойност, които се постановат поради признати промени в Наредба № Н-18 на финансовия министър за отчитане на всяка касова записка в действително време на сървъра на Национална агенция за приходите, напомня Янков причините на министър Владислав Горанов.

Соцдепутатът го укорява, че министърът диктува на Народното събрание, а не противоположното, както изисква разпределянето на функционалностите на управляващите в една парламентарна република.

" Министърът трансформирал наредбата, а в този момент депутатите би трябвало да трансформират закона. В република с парламентарно ръководство не е ли противоположен редът? Първо Народното събрание приема закон, а по-късно се изготвят подзаконовите актове. Владислав Горанов е определен от народните представители, само че с този акт разпорежда на Народното събрание ", подлага на критика Янков.

По мотив изказванието на Горанов, че се пропущат сред 30% и 70% от оборотите въпреки, че в този момент също има връзка сред фискалните устройства на компаниите и Национална агенция за приходите, соцдепутатът задава въпросите: " Каква е гаранцията, че в малко време няма да стартира операция на софтуера и на новите устройства? Колко са откритите съответни извършители? Акциите по курортите с физическо наличие на данъчните чиновници до касовите апарати в заведенията и засечените обороти не са ли част от разкриването на тези извършители и какъв брой такива разлики в регистрираните обороти в дните на инспекциите и в останалите дни са открити и по какъв начин са глобени? "

" Когато няма причини за над 120 млн.лева, които ще бъдат платени, подозрението за корупция става основателно ", безапелационен е Красимир Янков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР