Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966

...
Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966
Коментари Харесай

Цацаров или ще съди Рашков, или ще му се извини публично

Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в съобщи пред медиите, че или ще съди вътрешния министър Бойко Рашков, или ще му се извини обществено.

„ Въобще не съм податлив да се извиня. Когато цялото обжалване и цялата процедура свърши, ще застана пред медиите. Или ще заявя, че ще осъждам господин Рашков, или че обществено му се оправдавам. Мисля, че с цел да ви кажа това, значи, че е прекомерно рано да му се извиня “, посочи ръководителят на КПКОНПИ.

На 14 януари той изясни, че отнетият му достъп до класифицирана информация е в резултат на „ нескончаем институционален напън, извършен по отношение на управлението на ДАНС, от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Цацаров дефинира това като персонално възмездие. Според него персонално вътрешният министър е подал сигнал против него.

"Прокуратурата е подложена на дива рецензия от човек, който беше претендент за основен прокурор, който не стана основен прокурор, не по негова виновност. И който тогава, когато аплайваше за основен прокурор не сподели и дума за промяна на прокуратурата, че в този момент толкоз буйно желае да я реформира. Всичко е политически пушек, който не носи нищо потребно ", сподели още Цацаров.

Шефът на КПКОНПИ взе присъединяване в разискването на проектобюджета на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за 2022 година в парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията.

Според Цацаров вчерашният спор в Народното събрание, в който депутатите гласоподаваха оставката му, е бил ненадейно дълъг.

„ Един от дребното, които сподели, че би трябвало да се случи нужното от правна позиция, беше госпожа Митева. Тя сподели, че оставка е подадена и тя би трябвало да бъде призната или отхвърлена. Тази оставка не се дискутира, защото тя е подадена по съответния ред “, изясни той.

Според него депутатите са потвърдили, че преди да задават въпроси, е добре да четат. По думите му полемиката в пленарна зала се е трансформирала в политическа заря.

„ Ако някой от тези хора трябваше да подходи рано, трябваше да откри метод да обезпечи и моето наличие. Не че толкоз ми се желае да вляза в нея, само че когато в продължение на два часа сипеш обвинявания за пристанища, канали, дюни, електрификация на общини, обикновената уместност изисква на този, върху който сипеш тези обвинявания, да дадеш опцията най-малко да каже две приказки в отговор на всичко това “, уточни Цацаров и дефинира дебата за оставката си като „ политическа заря “. Той отговори на депутата от Политическа партия Искрен Арабаджиев, като съобщи, че няма да става предпазен очевидец, а прокурор. "Постоянно в публичното пространство се приказва за делене на комисията. Преформатирането го схващат като инспектиране на исковете. Няма потенциал за правенето на подобен законопроект. Допускам, че той се написа. Но, дублирам, професионален потенциал не съществува. Новата организация за следствие не се възприема толкоз еднопосочно, колкото се пробват да я показват. От 1 март аз ще бъда прокурор във ВКП, мой заместител най-вероятно ще ръководи комисията и надали ще се стигне до избор на нов ръководител ", уточни Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР