Сотир Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако

...
Сотир Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако бъде избран


Сотир Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, в случай че бъде изран от Народното събрание. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV Ясен Тодоров, някогашен ръководител на етичната комисия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Според него кандидатурата на сегашния основен прокурор за началник на КПКОНПИ е извънредно подобаваща.

Цацаров беше номиниран през вчерашния ден от ГЕРБ и Обединените патриоти за поста. Срокът за предложение на претенденти изтича през днешния ден, чака се „ Воля” да предложи и различен претендент.

По думите на Тодоров каквито и рецензии да има към Цацаров никой не оспорва неговите професионални качества. Изтъкна също, че актуалният основен прокурор имам богат административен опит.

Изборът на Иван Гешев за основен прокурор в никакъв случая не беше предупреден и не виждам нищо притеснително в него, разяснява още Тодоров.

Той дефинира като „ смешно” изказванието, че арбитър Атанаска Дишева е била застрашена от Иван Гешев по време на съвещанието по прегласуването на кандидатурата му за основен прокурор.

Според Тодоров президентът Румен Радев няма съображение да сезира Конституционния съд за процедурата за избора на нов основен прокурор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР