Сотир Цацаров бе избран за шеф на КПКОНПИ. За гласуваха

...
Сотир Цацаров бе избран за шеф на КПКОНПИ. За гласуваха
Коментари Харесай

165 гласа получи Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Сотир Цацаров бе определен за началник на КПКОНПИ .

" За " гласоподаваха 165 депутати , 30 бяха срещу и трима гласоподаваха " въздържал се ". С тези гласове актуалният основен прокурор бе определен за началник на Антикорупционната комисия.

Номинацията на основния прокурор Сотир Цацаров бе издигната от ГЕРБ и " Обединени патриоти " , въпреки че в началото от НФСБ оповестиха, че тя не е съгласувана с тях. От признаха кандидатурата за мощна , само че Корнелия Нинова предизвести, че ще гласоподава " срещу " . И през днешния ден по време на дебатите преди гласуването в пленарна зала от Българска социалистическа партия разкритикуваха освен номинацията, само че и самата идея на комисията.
 Съвет от адвокати и нов устав желае Цацаров за КПКОНПИ Обновена
Съвет от адвокати и нов устав желае Цацаров за КПКОНПИ

Активна работа с медиите планува актуалният основен прокурор

Другият номиниран за началник на КПКОНПИ бе депутатът от " Воля " Симеон Найденов , като чуването и на двамата претенденти се състоя предходната седмица.

В концепцията си за работата на Антикорупционната комисия, която изложи пред депутатите, Сотир Цацаров съобщи, че без решителни дейности за смяна на административната конструкция и метода на работа на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не могат да се чакат никакви позитивни резултати в нейната работа.
 Цацаров не е магьосник, само че е подготвен за борбата с корупцията Обновена
Цацаров не е магьосник, само че е подготвен за борбата с корупцията

По думите му корупцията не е държавна политика

Според Сотир Цацаров Антикорупционната комисията (КПКОНПИ) би трябвало да бъде събудена, само че не тъй като е институция, която изначално е неефективна, а тъй като от един миг е останала без управление и е изпаднала в административна уединяване.

Той даде поръчка за метаморфоза и оптимизация на администрацията, която по мнението му е прекомерно огромна. Цацаров предложи да се направи преценка на натовареността на обособените дирекции в Комисията и изиска нов устав за работата на КПКОНПИ. Цацаров планува и да сътвори Консултативен съвет към КПКОНПИ , в който да бъдат привлечени одобрени адвокати и учени, които да бъдат употребявани при направа на законопроектите на изпълнителната власт. Той уточни, че е нужна по-активна медийна политика и работа с всички медии.
 Сотир Цацаров: Антикорупционната комисия няма потребност от нови пълномощия
Сотир Цацаров: Антикорупционната комисия няма потребност от нови пълномощия

Цацаров и Гешев бяха на форума за равносметката от евродокладите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР