Сотир Цацаров бе избран за шеф на КПКОНПИ със 165

...
Сотир Цацаров бе избран за шеф на КПКОНПИ със 165
Коментари Харесай

Избраха Цацаров, днес подава оставка във ВСС

Сотир Цацаров бе определен за началник на КПКОНПИ със 165 гласа в Народното събрание, едвам 30 гласоподаваха срещу, трима се въздържаха.

Депозирам още през днешния ден оставката си във Висш съдебен съвет, сподели Цацаров незабавно след избора в коридорите на Народното събрание. След съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет, се чака единствено указа за предварителното осбождаване и оттова нататък няма аргументи Иван Гешев да встъпи незабавно в служба, изясни Цацаров.

За Цацаров гласоподаваха ГЕРБ, Обединени патриоти и Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия – гласоподаваха срещу, това стана от дебатите за новия началник на Антикорупционната комисия  

Всички сме очевидци на професионалните качества на Цацаров, съобщи депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Докато беше основен прокурор  той подвигна високо летвата на прокурутерата, добави Рашидов. Той добави, че желанието на Цацаров е да направи Антикорупционната комисия надпартийна и да върне престижа й и по тази причина ще гласоподава за кандидатурата му.

Непрекъснато се занимаваме с корупцията и прословутата КПКОНПИ, съобщи социалистът Крум Зарков. Корупцията остава в челото на проблемите, които българите показват като най-значими. Левите няма да поддържат двете кандидатури на Сотир Цацаров и на Симеон Найденов, добави той. Левите си желаят ръководителят на КПКОНПИ да се назначава от президента.

Симеон Симеонов от Движение за права и свободи поддържа Сотир Цацаров. Господин Цацаров е брилянтен правист, огромен разсъдък и ерудит по мнението му. Той е с сполучлив мандат на основен прокурор и е  най-подходящ за ръководител на КПКОНПИ, сподели Симеонов и добави, че Движение за права и свободи ще поддържа неговата кандидатура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР