SOS детското селище в Трявна отбелязва своята 25-та годишнина с

...
SOS детското селище в Трявна отбелязва своята 25-та годишнина с
Коментари Харесай

Първата публична прожекция на филма на БНТ Първото семейство

SOS детското населено място в Трявна отбелязва своята 25-та годишнина с обществена прожекция на кино лентата на Българска национална телевизия " Първото семейство ". Лентата споделя история, почнала през 1993-та година, и наблюдава живота на SOS- децата, които през днешния ден към този момент самоуверено вървят сами по своя път.

25 години грижа, отбрана, сигурност - равносметката за селището в Трявна.

Петя Златева - изпълнителен шеф на SOS Детски селища България: Ние работим и с деца, които са освен в приемна грижа, само че и при биологичните си родители. Работим и с техните фамилии и все още се грижим за близо 800 деца, младежи и техните фамилии.
За да се покаже и опише постигнатото в приемната грижа филмът,,Първото семейство " се появи на белия екран. Тази история се написа от четвърт век - тя е житейска, само че и философска, наблюдава ориси, с цел да ни накара да се замислим.

Геновева Радева - създател на кино лентата " Първото семейство ": Има един миг във кино лентата, който ми е доста обичан. Когато порасналите към този момент деца дават хвърчила на децата, които живеят в този момент в SOS-детското населено място. това е един доста хубав знак. Всъщност те им дават крила.
Снимките на окрилените деца са съхранени всред страниците на,,25 мига от детството,,.

проф. доктор Росен Коларов - създател на книгата " 25 мига от детството ": През тези години минаха доста деца, получиха своето благополучие - това благополучие, от което бяха лишени по една или друга причина. Няма по-голямо благополучие за един човек да види една детска усмивка.  Филмът на Българска национална телевизия Филмът на Българска национална телевизия "Първото семейство " с обществена прожекция
На 19 октомври (петък) от 17 ч в Културен център G-8 ще се състои прожекция на документалния филм "Първото семейство ", с който беше открит новият сезо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР