SOS Детски селища България помага на 210 младежи, които напускат

...
SOS Детски селища България помага на 210 младежи, които напускат
Коментари Харесай

SOS Детски селища прокарва “Пътеки към свободата“ за 210 младежи

SOS Детски селища България оказва помощ на 210 младежи, които напущат разнообразни форми на различна грижа, сполучливо да стартират независим живот.

В началото на 2020 година съдружие SOS Детски селища България стартира осъществяването на план “Пътеки към свободата: Овластяване на младежи от различна грижа да заживеят независимо и пълноценно “. Проектът ще се извършва с финансова поддръжка в размер на 196 760 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Целта на плана е да овласти 210 младежа, които напущат разнообразни форми на различна грижа, сполучливо да стартират независим живот посредством даване на новаторска нова услуга – “Подкрепа за независим живот “.

Подкрепата, от която младежите ще могат да се възползват, ще се реализира посредством индивидуализиран пакет подкрепящи действия и услуги за реализиране на: Продължаващо образование; Устойчива заетост; Редовен доход; Осигурено жилище; Добро здраве и отговорност за своето благоденствие.

Услугата ще се структурира съгласно съответните потребности и стремежи на младежите, оценени от екип от специалисти и ще включва съвещания със експерти, средства за квалификационни курсове и други ограничения. Преките бенефициенти на плана са младежи на възраст 16-29 години, в това число представители на етнически малцинства, които напущат различна грижа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР